Rytířky jdou do boje proti Bohemians. Zvu na hodně branek a kvalitní branek, říká Šponiarová

27. září 2023, Michal Dannhofer

Poprvé v sezóně se Rytířky představí na domácí palubovce Sportovního centra na Dubině v rámci Extraligy žen. Soupeřky přijedou z Prahy a budou jimi florbalistky Bohemians, které zatím mají plný počet bodů za dvě vítězství nad nováčky ze Znojma a Třince.

Po odvetném utkání Champions Cupu proti Zugu se Rytířky vrací do nejvyšší domácí soutěže. „Champions Cup byl jedním z našich cílů, který bohužel nevyšel, takže věřím, že v sobě máme dostatek chuti tak, abychom se naladili na ligové zápasy a pokračovali v cílech, které jsou nastaveny,“ říká útočnice Rytířek Michaela Šponiarová.

Na Dubinu přijedou florbalistky Bohemians, které zatím zapsaly šest bodů za výhry nad nováčky ze Znojma a Třince. Po třech kolech jsou tedy stoprocentní, je třeba formálně uvést, že počet odehraných zápasů nebude v tomto ročníku díky lichému počtu týmů stejný. Bohemians se daří i přesto, že z týmu na Chodov zamířila Karolína Mezerová. „Myslím si, že Bohemians měli v poslední době dobré výsledky a dokázaly se také gólově prosadit, takže si myslím, že se jí povedlo nahradit, ale určitě bude důležité si pohlídat hráčky, které za Bohemians nyní nejvíce bodují,“ hodnotí slovenská legionářka.

Od svého týmu čeká kvalitní výkon. „Určitě očekávám to, že zápas bude v naší režii. Doufám, že se dobře naladíme na extraligové zápasy a budeme hrát kvalitní a kombinační florbal,“ plánuje. „Musíme si pohlídat individuality, které mají v týmu. Nesmíme chybovat a obecně vytvářet chyby, které by mohl soupeř využít,“ říká.

Diváky má na co nalákat. „Na kvalitní florbal, který určitě mohli vidět v utkání proti Zugu a určitě také na hodně branek,“ usmívá se Michaela Šponiarová.

Členové klubu mají na utkání vstup zdarma, Podmínkou je nahlásit u pokladny své FIS nebo KIS číslo.

1. SC TEMPISH Vítkovice – FbŠ Bohemians
Čtvrtek, 15:00, SC Dubina Ostrava
MATCH CENTER