Folta florbalistou sezóny, nejlepším trenérem Mrázek

14. června 2009, CD

Vítkovický kapitán Daniel Folta na závěr kariéry získal prestižní cenu. Byl vyhlášen florbalistou sezony a navíc zvítězil i v hlasování hráčů Fortuna Extraligy o nejužitečnějšího hráče. Nejlepším trenérem se stal s obrovským náskokem před reprezentačním trenérem Skružným Radomír Mrázek.

 

Daniel Folta je nucen ze zdravotních důvodů ukončit kariéru. Po šestnáctileté více než bohaté kariéře se tak s aktivním vrcholovým florbalem loučí jedna z největších postav českého florbalu. Po zisku zlaté medaile s Vítkovicemi si ze své poslední sezony odnese i další prvenství. Před Milanem Fridrichem z Tatranu a Alešem Zálesným z Tigers Langnau vyhrál anketu Florbalista sezony 2008/09. K tomu byl zvolen samotnými hráči Fortuna Extraligy nejužitečnějším hráčem.

Trenérem roku se stal suverénně Radomír Mrázek. Vítkovický trenér se nemalou měrou zasloužil o přerušení nadvlády pražských Střešovic.

V kategorii junior sezony se na stříbrné pozici umístil Martin Tokoš následovaný svým spoluhráčem Patrikem Suchánkem. Kategorii poněkud překvapivě vyhrál střešovický Štegl.

Juniorkou sezony se stala Martina Čapková z SSK Future před vítkovickou Terezou Urbánkovou.

Brankářem sezony je střešovický Tomáš Kafka. Opora Pražanů, dlouho držel naděje na úspěch ve finále, ale nakonec se i on musel sklonit před novým mistrem. Nejlepší gólmankou je Hana Váňová z Děkanky.

Rozhodčími sezony se stala o 8 hlasů před Nováčkem a Vašíčkem rozhodcovská dvojice Petr Černý - Jiří Janoušek.

V hlasování samotných hráčů Fortuna Extraligy o nejužitečnějšího hráče zvítězil před Fridrichem a Novotným (Ml.Boleslav) vítkovický kapitán Daniel Folta. V ženské kategorii si toto ocenění vydobyla Ilona Novotná (Děkanka, byla vyhlášena i florbalistkou sezony). Na třetím místě se umístila vítkovická brankářka Lenka Kubíčková.

Foto: Roša