Vítkovice ovládly Fat Pipe Cup!

21. června 2009, CD

Jak mužské, tak i ženské prvenství na turnaji Fat Pipe Cup si k nelibosti pořádajícího Pepina odnáší hráči Vítkovic! Ve finále porazily Vítkovice právě Pepino 2:0, v mužích pak měly co dělat s týmem International Reino Company, tedy výběrem vítkovického Tomáše Sladkého. Vítězství 4:3 ale uhájily a získaly "double".

 

Muži

V nejprestižnější kategorii kráčely Vítkovice hned od počátku jasně za svým cílem. Ve skupině je potrápil snad jen Hattrick Brno, který podlehl mistrovskému celku letošní sezony jen 5:3. Metelesku blesku Šumperk s Vítkovicemi prohrál 4:1 a výběru Florbalky.com, ve kterém se objevili např. Chrápek, Maleček, Daniš či Lukeš si odnesl výprask 15:4. Cestou pavoukem play-off si vítkovičtí snajpři otevřeli střelnici a své soupeře deklasovali vždy rozdílem několika tříd. Frýdlant nad Ostravicí porazili 12:1, polský Pionier Tychy 16:4 a ani Hattrick Brno tentokrát  už neměl nárok a po výsledku 11:2 na turnaji skončil.
      Semifinálový souboj s Flash týmem, tedy výběrem hokejisty Washingtonu Capitals Tomáše Fleischmanna. nakonec rozhodla branka Pavla Bruse na 5:3. Soupeř ještě dokázal v poslední minutě korigovat brankou Koňaříka, ale do finále se probojovaly Vítkovice.
      To pak bylo spíše společenskou událostí, neboť soupeřem Vítkovickým byl tým International Reino Company, výběr reprezentanta Tomáše Sladkého, ve kterém se objevil také např. brankář Roman Ciompa, vítkovické legendy Petr Šmerda a Jan Vavrečka a čtveřice finských hráčů Sampsa Oksanen, Tuomas Mustakallio, Tuukka Lehtinen a také exvítkovický Turkka Lehtinen. Tento výběr v semifinále senzačně vyřadil pořádající Pepino, když brankami Urbana, Šmerdy a Vavrečky otočil ve třetí třetině utkání z 0:2 na 3:2. V hodně přátelské atmosféře šly Vítkovice rychle do vedení 3:0 po krásných brankách Lukáše Hrubého a Milana Tomašíka. Do první sirény ale snížili na rozdíl gólu Komínek a Šmerda. Na další branku Tomašíka ještě dokázal reagovat Komínek, ale vyrovnat se již vítkovickému soupeři i přes obrovské množství šancí nepodařio. V posledních fázích utkáních se vyznamenal tedy především brankář Marcel Suchánek.
      Po triumfu z roku 2007 tedy Vítkovice opět ukořistily celkové turnajové prvenství pro sebe.

Ženy

Vítkovické ženy obhajovaly loňské vítězství a to se nakonec podařilo! Ve skupině si připsaly dvě výhry nad juniorkou Židenic (6:0) a Asperem Šumperk (4:0). Jediný, kdo za celý turnaj dokázal proti Vítkovicím bodovat, byl výběr Pinksta IBK, který dokázal remizovat 1:1. Díky o jeden gól lepšímu skóre postupovaly vítkovické hráčky z prvního místa ve skupině a v play-off si už nebraly servítky. V osmifinále rozdrtily Wizards 11:1, výběr Czechista IBK skončil na holích vítkovických florbalistek po výsledku 5:1, Valašské klobouky vyfasovaly v semifinále "búra" 5:0. Ve finále se do cesty za obhajobou postavil domácí tým Pepina, ale ani on famózní brankářku Lenku Kubíčkovou nepřekonal a Vítkovice se taky mohly po brankách Terezy Urbánkové a opavské posily Evy Sládečkové a celkovém finálovém vítězství 2:0 radovat z obhajoby Fat Pipe Cupu!

Junioři

Ani junioři nezaháleli, ale "tripple" se bohužel nekonal. Stopku v podobě porážky 1:3 vítkovickým mladíkům vystavil v semifinále Citrus Team, výběr tvořený např. Matějem Jendrišákem, Tomášem Kohútem, Michalem Smetanou, Jiřím Juhaňákem a dalšími. V souboji o třetí místo pak oslabený tým podlehl domácímu Pepinu 3:5. Do té doby Vítkovice nezaváhaly. V základní skupině porazily Bohumín 4:2, Wizards 6:3, FBC Přerov 10:3, cestu play-off nezastavil Frýdek-Místek (3:1), Dolný Kubín (10:4), až přišla semifiálová bitva s pozdějším vítězem Citrus týmem...

Mustang

B-tým Vítkovic mohl pouze překvapit a to se bohužel nestalo. Začal sice slibně, když v prvním zápase dokázal otočit zápas s Mariánskými Lázněmi z 1:3 na 4:3, ale bylo to bohužel poslední vítězství na turnaji. V následujícím zápase stačili držet krok s Pepinem pouze do poločasu (2:5), pak ale již favorit potvrdil svou roli. Skóre se zastavilo na výsledku 3:12. Nepovedený zápas s Rafany (1:2) pak stál Mustangy příjemnějšího šestnáctifinálového soupeře než Alešem Jakůbkem vedený B.E.S.K.Y.D Selection. Poctivý výkon ale Mustangy nechával dlouho ve hře o postup. Po výsledku 3:5 se ale s turnajem musel rozloučit.