Úspěšná obhajoba žen na Fatpipe cupu 2009

22. června 2009, Oliv

Ženy 1.SC WOOW Vítkovice zvládly na výbornou obhajobu vítězství prestižního letního turnaje Fatpipe cup 2009 a na začátku přípravy na nadcházejí sezonu tak pro sebe získaly hřejivý úspěch.

1.SC WOOW Vítkovice – Brno U19 6:0
 V prvním zápase turnaje čekal vítkovické ženy tým mladých nadějí z brněnska. Utkání se odehrálo v pátečních dopoledních hodinách, což způsobilo množství absencí ve vítkovické sestavě a tak si pozici v poli vyzkoušela i golmanka Lenka Kubíčková a dokonce dokázala vstřelit branku. Utkání mělo pomalejší rozjezd, ale postupem času hráčky Vítkovic potvrdily pozici jasného favorita a zvítězily bez větších komplikací šestigolovým rozdílem. Za zmínku stojí comeback Michaely Kuzmíkové, která se představila v soutěžním zápase ve vítkovickém dresu po téměř rok a půl dlouhé zdravotní pauze a svou premiéru ihned ozdobila dvěma vstřelenými góly.

Pinksta IBK – 1.SC WOOW Vítkovice 1:1
 Druhý páteční zápas znamenal reprízu loňského finále. Vítkovické holky čekal výběrový tým mladých českých nadějí v čele s od příští sezony vyslankyněmi českého florbalu ve finské SM-lize Janou Christiánovou a Hankou Lackovou. Utkání nezačalo pro Vítkovice příliš dobře, už ve třetí minutě využil růžový tým brejkovou situaci a po pohledné kombinaci se dostal do vedení. Snaha o vyrovnání slavila po několika promarněných šancích úspěch v podání Lucie Šteifové, která zakončila kombinaci s Tamarou Hašovou. Druhá část zápasu se odehrála ve výborném tempu a oba týmy nabídly divákům možná nejhezčí zápas ženské části turnaje. V závěru si dokázaly Vítkovice vytvořit větší množství šancí, nastřelit tyčku a pět vteřin před koncem utkání neproměnit samostatný nájezd na brankářku Christiánovou. Repríza loňského finále tedy skončila smírným výsledkem. Svou premiéru si v tomto zápase v Ostravě při zkoušce ve vítkovickém dresu odbyla talentovaná opavská dvojčata Hana a Eva Sládečkovy.

1.SC WOOW Vítkovice – FBC Asper Šumperk 4:0
 Závěrečným utkáním skupiny byl duel s týmem Šumperka. Zápas měl jednoznačný průběh, soupeřky se dostávaly k ohrožení vítkovické branky jen sporadicky a tak ke druhé nule na turnaji stačilo brankářce Ditě Ondrejkové vyřešit jen pár náznaků vážnějších situací. Vítkovice se dostaly do vedení již ve druhé minutě po úspěšné střele Michaely Kuzmíkové. Další branky přidaly z trvalého tlaku Sylva Gaidová, Eva Sládečková a Alena Novakovská. Mírným stínem utkání bylo velké množství mnohdy až trestuhodně nevyužitých gólových příležitostí.

1.SC WOOW Vítkovice – Wizards DDM Praha10 11:1
 V osmifinále čekal Vítkovice outsider turnaje, tým pražských Wizardek. V utkání se jasně potvrdily papírové předpoklady a výsledek nakonec skončil dvouciferným rozdílem. Hráčky Vítkovic předvedly množství pohledných akcí, některé pak až přímo do kuchyně v podání prázdné brány a bezesporu se jim povedlo pobavit přítomné diváky. Po čtyřech bodech za dvě branky a dvě asistence si v utkání připsaly Eva Sládečková a Zuzana Macurová.

1.SC WOOW Vítkovice – Czechista IBK 5:1
 V ranním nedělním čtvrtfinále čekala Vítkovice perlička v podání výběru Czechista IBK. Utkání mělo mírný nádech rodinného souboje, neboť na Vítkovické lavičce jako trenér stál Tomáš Martiník, na opačné straně v dresu soupeřek jeho manželka Iva Martiníková. A nejen to, za tým Czechista IBK nastoupily další vítkovické ženské legendy z dob minulých Andy Joklová a Alena Slováková. Utkání se neslo v příjemném kamarádském duchu ve svěžím tempu, s množstvím zajímavých akcí na obou stranách. Vítkovice poslala do vedení Hana Sládečková, ovšem vyrovnání zařídila Andy Joklová, která nejprve trefila tyčku, ale o pár okamžiků později již byla úspěšnější. Vedení na stranu Vítkovic vrátila jiná vítkovická legenda, stále však aktivní ve vítkovickém dresu, Monika Adamová. Ve druhé části si Vítkovice vytvořily přeci jen převahu, které však skvělými zákroky odolávala brankářka Jana Horáková. Utkání tak nakonec definitivně rozhodla až Hana Sládečková, která nejprve po kombinaci se sestrou Evou a poté do prázdné branky po krásné přihrávce Terezy Urbánkové zkompletovala hattrick a utkání rozhodla. Definitivu výsledku pak přidala po samostatném úniku kličkou do blafáku Tamara Hašová.

FBK Devils Sokol Valašské Klobouky – 1.SC WOOW Vítkovice 0:5
 Semifinálovým soupeřem byl výběr talentovaných holek z Valašska hrajících za Valašské Klobouky. Hráčky Vítkovic v utkání předvedly stále se zlepšující formu a trvalým tlakem soupeřky doslova udolaly. Golové vyjádření sice mohlo být jednoznačnější, nicméně předvedená hra vítkovických holek byla na vysoké úrovni a o pánovi utkání nebylo ani chvíly pochyb. Gólmanka Lenka Kubíčková si připsala na své konto vychytanou nulu a k řešení měla pouze dva brejky, se kterými si poradila bravurně. Vítkovicím se opět povedl začátek utkání a ve druhé minutě se dorážkou prosadila Soňa Schaffnerová. Druhý gól přidala do prázdné branky po signálu ze standartní situace a přihrávce Terezy Urbánkové Hana Sládečková, vzápětí se pak prosadila dorážkou Lucie Šteifová. Ve druhé části pak vymetla pavučiny z růžku branky Tereza Urbánková a povedenou kombinaci po nahrávce Aleny Novakovské zakončila přesnou střelou na bližší tyč Silvie Kovalská.

1.SC WOOW Vítkovice - FBC Pepino Ostrava 2:0
 Ve finále čekal Vítkovice možná poněkud nečekaný soupeř, ostravské Pepino, které si v semifinále překvapivě poradilo s favorizovaným týmem pražských Bohemians. Utkání mělo vynikající diváckou kulisu a také výborné tempo. Oba týmy se do sebe zakously od prvních okamžiků a nabídly divákům atraktivní podívanou. Vítkovické holky předvedly výborný výkon, kdy aktivní hrou na balonku a kvalitním nabíháním dostávaly soupeře pod tlak a po většinu utkání si udržovaly v zápase převahu. Zodpovědnou hrou do obrany pak eliminovaly útočné síly soupeře a se zbytkem šancí si výborně poradila Lenka Kubíčková a stejně jako v semifinále si i ve finále připsala vychytané čisté konto. Po několika velkých šancí se golově prosadila Tereza Urbánková, které láhudku před prázdnou branku naservírovala Hana Sládečková. Vítkovicím vyšel i úvod do druhé třetiny, kdy ke skorování opět vybízela Hana Sládečková, tentokrát sestru Evu Sládečkovou, která s přehledem zavěsila pod horní tyč. Vítkovice i nadále pokračovaly v aktivní hře a vytvořily si další množství golových příležitostí, kdy zejména před Sylvou Gaidovou několikrát zývala zcela opuštěná soupeřova branka. Další branky se však již přidat nepovedlo, ovšem zodpovědnou defenzivní prací a skvěle takticky zvládnutým závěrem, kdy aktivní hrou nepustily hráčky Vítkovic soupeřky do žádného tlaku si holky došly s přehledem pro vítězství v turnaji.

 Celkově zanechalo turnajové představení vítkovických holek pozitivní odlesk, zejména v kvalitní a aktivní hře, kterou dokázaly účelově přehrávat soupeře a také v tom, že se dokázaly prosadit všechny hráčky kádru. Přípravu na novou sezonu tak vítkovické ženy začaly stejně jako loni nadmíru úspěšně.

Vítězná sestava:
trenéři: Jirka Velecký, Tomáš Martiník
gólmanky: Dita Ondrejková, Lenka Kubíčková
hráčky: Anna Niemcová, Andrea Pastušková, Monika Adamová, Silvie Kovalská, Zuzana Macurová, Zuzana Vašíčková, Tereza Urbánková, Hana a Eva Sládečková, Lucie Šteifová, Tamara Hašová, Míša Kuzmíková, Soňa Schaffnerová, Alena Novakovská, Sylva Gaidová