Czech Open rozlosován!

25. července 2009, CD

Vítkovicím přihrál letošní los do skupiny C kategorie Elite brněnské buldoky, slovenského mistra ŠK 1.FBC Trenčín a švédského giganta Pixbo Wallenstam IBK.

A-tým se na Chance Czech Openu 2009 utká v základní skupině s jedním českým, jedním slovenským a jedním švédským týmem. Bulldogs Brno je týmem z české Fortuna Extraligy. Na zkušené je v elitní kategorii slovenský mistr ŠK 1.FBC Trenčín a je považován za outsider skupiny. Naopak roli favorita bude plnit pětinásobný vítěz pražského turnaje Pixbo Wallenstam IBK ze Švédska. Obránce Vítkovic Petr Kološ je s losem spokojen: "Jsem velmi rád, že k nám byl nalosován někdo ze švédských týmů. Myslím, že to jsou největší favorité na vítězství a je dobré je mít ve skupině.Navíc si zahrajeme skvělé utkání a letos jim ukážeme, jak se posunul český florbal dopředu. Můj tip? Postoupíme z prvního místa. Trenčín moc neznám, ale rád se podívám, jak je na tom slovenský florbal. No a s Brnem to bude klasicky zápas :)"

Ženy mají skupinu letos tedy pořádnou. Českým soupeřem jim bude Liberec, dále se utkají se Švédkami IKSU Ungdom a také švýcarským Red-Ants Rychenberg Winterthur."Los slibuje špičkové zápasy. Nemáme co ztratit, naopak můžeme zaujmout a o to se pokusíme. Určitě nás čeká skvělý zápas s Red Ants Rychenberg, absolutní světovou špičkou. U týmu IKSU bude záležet v jak silné juniorské sestavě přijedou, nicméně i od tohoto zápasu se dají očekávat vysoké obrátky. A Liberci máme z nezdarů v loňské sezoně co vracet, takže si pojedeme Czech Open maximálně užít." shrnul los trenér Jiří Velecký.

Junioři se utkají ve skupině D s pražskou Spartou, ambiciózním Hattrickem Brno a také maďarským týmem Phoenix Fireball SE.

Mustangové se utkají s norským Ajer IBK, 1. FbK Rožnov pod Radhoštěm a také Torzou Sorry, v jejíž sestavě se mimo jiných objevují i jména komentátora Roberta Záruby či tiskového mluvčího ČFbU Viléma Svobody.