Radomír Mrázek: “Z turnaje i výkonů mám dobrý pocit”

17. srpna 2009, CD

Trenér Vítkovic Radomír Mrázek je s právě skončivším turnajem Chance Czech Open spokojen. Jeho tým se probojoval do čtvrtfinále, porazil švýcarský Rychenberg a utkal se ve třech vyrovnaných zápasech se zástupci nejlepší ligy světa Pixbem, Täby a Dalenem.

Ahoj Radku, jak jsi spokojen s uplynulým Czech Openem?
"Pražský turnaj vždy beru jako přípravu před začátkem sezony pro zažití a ustálení základních herních prvků. Bylo potřeba zapracovat do sestavy a do kolektivu nové hráče a dát všem příležitost se ukázat. Toto všechno se povedlo, z turnaje i výkonů mám dobrý pocit, kluci si to užili, jsem spokojen."

Vítkovice v něm narazily na všechny tři celky elitní švédské superligy. Jak hodnotíš tyto zápasy?
"Jsem rád, že jsme se se všemi střetli. Ty zápasy byly jednoduše řečeno vyrovnané, přesvědčili jsme se, že jsme schopni i ty nejsilnější soupeře dostávat aktivním presem pod tlak, aby vyráběl chyby, ale co je nejdůležitější, že jsme to vydrželi ve všech 7 zápasech vždy až do poslední vteřiny utkání. Samozřejmě se s takto silnými soupeři odkryla i spousta herních, technických i taktických nedostatků, na kterých budeme tvrdě pracovat."

Nemrzí čtvrtfinálová prohra s Dalenem? Dle průběhu zápasu jste mohli vyhrát a proklouznout do semifinále?
"Mohli no. Ale neudrželi jsme disciplínu a soupeře pustili do zbytečných přesilovek, díky kterým byli stále v zápase."

Jak hodnotíš celkové vystoupení Vítkovic na pražském turnaji?
"Hodnocení je pozitivní, důležité je zjištění, že to co děláme někam vede a ještě pozitivnější je, že musíme na všem ještě více pracovat."

Na turnaji se v zápase s Pixbem zranil Fin Lehtinen. Co se mu stalo a jak to s jeho zraněním vypadá? Je vážné?
"Není, dostal úder do zad a lehce ho tahal sval, ale každým dnem říkal, že se to lepší, je to tvrďák."

Jan Jelínek byl ve většině zápasů opět stavěn na pozici útočníka. Znamená to, že s ním na sezonu počítáš spíše do vítkovické ofenzivy? Proč?
"V našem způsobu hry musí skoro každý hráč umět hrát na všech postech, něco jsem si chtěl vyzkoušet. Honza s tím neměl problém, uvidím až budeme kompletní i s Tuomasem, pak to doladím."

Na turnaji se představily i dvě ze tří posil v týmu Lehtinen s Juhaňákem a také navrátilec z hostování v Třinci Žák. Jak jsi s nimi zatím spokojen a jak zapadli do kádru?
"Aklimatizace do kolektivu byla pro všechny celkem jednoduchá. Všichni 3 jasně ukázali v čem jsou přínosem, jsem moc rád, že je mám v týmu."

Kdo převezme po Danielu Foltovi kapitánskou pásku?
"Pavel Brus."

Jak hodnotíš letošní finále Dalen-Pixbo?
"Tradiční zápas švédských týmů, skvělé obrany a trpělivé postupné útoky. Pixbo byl můj favorit, hráli nejlepší florbal na turnaji. Ve finále mi připadalo, že si nechali ve svém výkonu určitou rezervu a doplatili na to."

Čím si vysvětluješ fatální chybu Henrika Quista v poslední vteřině finále za nerozhodného stavu.
"Myslím, že největší chybu neudělal Quist, ale druhý obránce, který nečekal přihrávku, ale na druhou stranu se mu nedivím, protože Quist situace 1-1 pod tlakem obvykle řeší individuálním únikem."

Uznal bys tu branku být rozhodčím?
"Rozhodčí to uznat museli, neexistuje videorozhodčí, navíc závěrečný klakson v hale je velmi slabý."

Užil sis pražský turnaj i jinak než jen florbalem?
"Sledoval jsem soupeře z české ligy, potencionální juniorské reprezentanty a zahraniční kluby, abych se něco přiučil, takže pouze florbal. Ale Turre si to prý užil...s Hyvarinenem."

Navštívils či navštěvuješ pravidelně na CO doprovodné akce?
"Nenavštěvuji, ještě bych potkal Turreho s Hyvarinenem :)"