Ženy doputovaly až do čtvrtifinále Chance Czech Open

23. srpna 2009, dona

Chance Czech Open pro elitu žen nikdy nemělo tak kvalitní obsazení. Mezi šestnáctkou výborných týmů nechyběly ani ženy 1.SC WOOW Vítkovice. A rozhodně se neztratily.


 Los turnaje byl trochu krutý. Nelehká skupina se superfavoritem z Winterthuru, noční vítkovickou můrou z Liberce doplněná líhní talentů pro elitní tým žen z IKSU. A že se s tím hráčky s rytířem Vítkem na prsou dokázaly svérázně poprat.

Hned první poločas, který na turnaji Vítkovice odehrály, bylo malé překvapení. S vícemistryněmi švýcarské SML, Red-Ants Rychenberg Winterthur, odehrály vyrovnanou dvacetiminutovku, ve které za svá záda nepustila ani jedna golmanka jedinou střelu. Překvapující výsledek se ovšem nekonal. Ve druhé polovině už Vítkovice polevily v koncentraci a dovolily červeným mravenčicím pětkrát překonat Ondrejkovou. Na druhé straně se v útoku marně snažily překonat Irene Tschümperlin. Nejblíže k tomu měla Andy Pastušková, které ovšem míček v rozhodující chvíli o píď unikl.

1.SC WOOW Vítkovice x Red-Ants Rychenberg Winterthur 0:5

 

Druhé čtvrteční utkání bylo o mnoho důležitejší. Výsledek s mládežnickým celkem IKSU Ungdom měl napovědět, jaké šance na úmístění ve skupině bodou Vítkovice mít. Do branky se postavila Lenka Kubíčková a své pověsti experty na švédky dostála na 1. Tedy spíše na nulu, kterou si z utkání po výtečném výkonu odnesla. Soupeřčina brankářka se musela pro míček otáčet dvakrát, takže Vítkovice si připsaly první body za výhru.

IKSU Ungdom x 1.SC WOOW Vítkovice 0:2

Branky: Urbánková Tereza, Pastušková Andrea

 

Liberec patří k neoblíbeným vítkovickým soupeřům. A že právě proti Liberci se rozhodne o jejich další cestě turnajem, byl nepěkný zásah osudu. S jeho nepřízní se ovšem Vítkovice popraly s vervou a vybojovaly cenou remízu. Druhou nulu v turnaji si připsala za bezchybný výkon Kubíčková. Tři body v základní skupině posunuly Vítkovice do osmifinálové skupiny.

Prestige Management FBC Liberec x 1.SC WOOW Vítkovice 0:0

 

První osmifinálový zápas proti pátému celku švýcarské SML - Zugu United, se do branky znovu dostala Ondrejková. Švýcarský tým, v jehož dresu hrály češky Brennerová, Křížová a Párysová, už po deseti minutách hry vedl 1:0. Týmovým výkonem a vůlí dokázaly Vítkovice srovnat zásluhou Terezy Urbánkové. Do osmifinálové tabulky si hráčky z Ostravy připsaly první bod, který je o kousek přiblížil vysněnému čtvrfinále.

Zug United x 1. SC WOOW Vítkovice 1:1

Branky: Urbánková Tereza

 

Zápas pravdy. Tak přesně lze nazvat utkání proti vítězkám švédského juniorského mistrovství z florbalového gymnázia ve městě Umeå. Do utkání Vítkovice naskočily s obrovskou vervou, soustředěností a chutí zvítězit. V rychlém sledu za sebou se trefily Adamová, Urbánková a Hašová. Tří brankové vedení jakoby Vítkovice trochu ukolébaly a začaly se postupně přizpůsobovat tempu, které se počaly diktovat švédky. Jedním výtečným zákrokem za druhým se blýskala Kubíčková držíc Vítkovice na postupových příčkách. Na druhé straně RIG zabral. Naštěstí až v samotném závěru utkání. Minutu a půl před koncem se jim podařilo snížit na rozdíl jediného gólu. Pak přišel pro švédské fanoušky na Děkance sporný moment, ve kterém se jedna ze švédských hráček pokusila o freestyle s upravenou hokejkou a čepelí jakou známe z freebandy. Míček za brankovou čáru ovšem dopravila až s několikanásobným přispěním všeho možného, včetné své spoluhráčky v malém brankovišti. Rozhodčí správně tento pokus o vyrovnání posoudili jako neplatný a Vítkovice tak nadále vedly o gól. Pak ovšem přišlo velké uklidnění ze strany Michaely Kuzmíkové, která se z dobré poloviny hřiště rozhodla lobovat do prázdné branky a to úspěšně!

RIG Umeå IBF x 1.SC WOOW Vítkovice 2:4

Branky: Adamová Monika, Hašová Tamara, Kuzmíková Michaela, Urbánková Tamara

 

Ve vytoužením čtvrtfinále turnaje se ženy potkaly s druhým ze zahraničních superfavoritů turnaje, Pixbem Wallenstam IBK. V týmu červených lišek hrají dvě švédské reprezentační opory, Camilla Nilsson a Johanna Dahlin. Utkání dle slov trenéra Martiníka rozhodly tři zásadní faktory. Větší zkušenosti, méně chyb na straně Pixba a střelecká impotence jedné z hráček Vítkovic. Hráčky v modrobílé kombinaci byly v utkání rozhodně rovnoceným soupeřem, velké šance jako prázdné branky se však nedařilo trefovat. Ve výborné formě se opět představila Lenka Kubíčková, která také získala spolu se Zuzanou Vašíčkovou jeden velký primát. V zápalu hry si na nich totiž ustlala Camilla Nilsson.

Pouť žen Vítkovic zakončil pozdější finalista turnaje z Pixba Wallenstam sedmi góly, přičemž švédská brankářka se musela před vítkovickými střelkyněmi sklonila třikrát.

 

Pixbo Wallenstam IBK x 1. SC WOOW Vítkovice 7:3

Branky: Niemcová Anna, Michaela Kuzmíková, Tereza Urbánková

Foto: Kely