Tapanilan Erä postoupila na Pohár mistrů

23. srpna 2009, CD

Vítkovice znají jméno dalšího soupeře ve skupině B letošního Poháru mistrů. Stal se jím finský vítěz poháru Tapanilan Erä.

Turnaje vítězů pohárů se zúčastnil vedle Ery ještě švýcarský tým Tigers Langnau a Tatran Střešovice. Nejprve porazili Tigers Langnau Tatran 6:5, poté český tým podlehl u Erä, tentokrát vysoko 2:7. V posledním zápase stačila finskému celku v souboji s Langnau remíza. A přesně to se stalo, i když Langnau v poslední třetině mocně dotahovali, víc než vyrovnat se jim ale nepodařilo.

      Tapanilan Erä není pro Vítkovice zase úplně neznámým týmem. Na loňské kvalifikaci se s nimi totiž utkali. Utkání zkraje plné vítkovických neproměněných šancí ale nakonec ovládli Finové hrající na domácí půdě a vyhráli 5:1.

      Na posledního soupeře si Vítkovice ještě budou muset týden počkat. Vedle Vítkovic, Wileru a Erä se do skupiny B probojuje ještě nejlepší z právě probíhající evropské kvalifikace. První skupinu vyhrálo německé UHC Sparkasse Weissenfels. 26.8. - 30.8. se hraje poslední kvalifikační skupina, v níž je zřejmě největším favoritem ruský Nizhegorodets, ale prát se budou například i čerství účastníci elity Czech Openu ŠK 1. FBC Trenčín.

Pohár mistrů - skupina B:
SV Wiler-Ersigen (Švýcarsko)
1. SC WOOW Vítkovice (Česká republika)
Tapanilan Erä (Finsko)
Q1 (nejlepší z evropské kvalifikace)