Pardubice pokořeny

11. října 2009, CD

Poslední prověrka Vítkovic před Pohárem mistrů skončila úspěšně. Před nabitým hledištěm český mistr zvítězil 7:2

 

      Utkání začalo územní převahou Vítkovic, nicméně Pipek musel poprvé výrazněji zasahovat až v 5.minutě. Nicméně v 6.minutě již pálil ostrými Karel Ťopek a Vítkovice vedly. V minutě desáté pak těžil z výborné Vladařovy práce Tuomas Mustakallio a švihem zvýšil na 2:0. V 15.minutě vystřelily Pardubice poprvé na branku Ciompy a hned z toho byl gól. Střelcem byl Kunát. Snížení Pardubice povzbudilo a byly najednou aktivnější. Vítkovická obrana ale většinu jejich střel zlikvidovala. Konec třetiny ale tahaly za delší konec domácí. Jan Pipek v brance Pardubic se měl co ohánět, ale svoji svatyni ochránil.

      Druhá třetina začla opět v režii Vítkovic. Nicméně své šance ne a ne využít a tak přišel trest. Chybu v rozehrávce vystihl Chovanec a z blízka prostřelil brankáře Ciompu. Vzápětí šly Vítkovice do čtyř po vyloučení Juhaňáka. Přesilovka Pardubic přinesla mnoho šancí a to na obou stranách. Tradiční aktivní hra Vítkovic vyústila v tutovky Tokoše, Mojžíška a Lukáše Hrubého, ale výborný Pipek obstál. Na druhé straně musel čelit Chovancově střele z bezprostřední blízkosti Ciompa. Po vyrovnání počtu hráčů na hřišti opět tlačily na pilu Vítkovice. Jejich tlak byl umocněn pětiminutovým faulem Vacíka na Juhaňáka. Po dvouminutovým obléhání pardubické branky přihrál přesně Patrik Suchánek na střed Milanu Tomašíkovi a ten svou střelu přetavil ve vedoucí gól. Ve 36.minutě potáhl akci po středu hřiště Lukáš Hrubý a tahem opět rozvlnil síťku. Za další minutu orazítkoval Tomašík tyč, ale stav zůstal 4:2.

      Třetí třetinu mohly hrát Vítkovice bez brankáře, neboť Roman Ciompa nemusel ani jednou zasahovat. A tak Vítkovice navyšovaly skóre. Ve 49.minutě si počkal na odražný míček Petr Kološ a střelou do šibenice překonal Pipka. V 51.minutě se blýskl druhý útok, spolupráci bratří Hrubých dotáhl i přes Pipkův odpor svým druhým gólem v utkání Karel Ťopek. Posledním, kdo se zapsal do zápasových statistik, byl v přesilovce Patrik Suchánek. Jeho tvrdá rána tahem se zastavila až v síti pardubické branky.

      Vítkovice svého soupeře jednoznačně přestřílely 36:8, výsledné skóre je pro ně proto velmi příznivé. Především zásluhou výborného výkonu brankáře Pipka.