ON-LINE 1. SC WOOW Vítkovice - Tapanillan Erä 1:6

14. října 2009, CD

Utkání začíná ve středu 14.října 2009 14:00 v Nord Aréně, Frederikshavenu. aktualizováno.

 

 


1. SC WOOW Vítkovice - Tapanillan Erä   1:6 (0:3, 1:1, 0:2)

SESTAVA VÍTKOVIC: Suchánek M.- Kološ, Brus, Suchánek P., Jelínek- Tokoš, Tomašík, Juhaňák- Hrubý V., Ťopek, Hrubý L.- Lehtinen, Vladař, Mustakallio.

BRANKY A NAHRÁVKY: 9.Aro (Helenius)- 0:1, 14.Aro (Helenius)-0:2, 16.Helenius (Rissanen)-0:3, 24.Tomašík (Suchánek P.)-1:3, 38.Kapanen (Lehtinen S.)-1:4, 49.Kapanen (Liikanen)-1:5, 60.Lehtonen (Aro)-1:6

Komentář: Vítkovice nastoupí s Marcelem Suchánkem v brance, dvěmi obranami a třemi útočnými formacemi. Oba týmy se již na hřišti pilně rozcvičují. Do zápasu zbývá 45 minut...

Od začátku utkání si Finové vypracovávali více brankových příležitostí, přesnou a rychlou kombinací byli pro M.Suchánka stále nebezpeční, Vítkovice hrozily spíše z rychlých brejků a forčekingu. V 9.minutě našel na křídle Helenius Tommi Ara a ten se střelou do horní části branky nemýlil. Ve 14.minutě si oba spolupráci zopakovali a Aro nádhernou střelou z dálky do šibenice zvýšil. V 16.minutě bylo ještě hůř, tentokrát se po krásné spolupráci na jeden dotek prosadil ze středu Helenius. Vítkovice pak do konce třetiny převzaly režii hry, nejblíže snížení byl po krásném Brusově pasu Turkka Lehtinen, ale tvrdou střelou těsně minul.

Vítkovice začly druhou třetinu o poznání aktivněji a byly za to po chvilce odměněny. Skvělou práci Patrika Suchánka zužitkoval střelou do prázdné branky Milan Tomašík! Finská obrana měla s vítkovickými forvardy problémy a vyráběla chyby. Jednu z nich při špatném střídání Erä mohl zužitkovat zcela osamocený Vladař, ale nemířil přesně. Vyrovnaná třetina přinesla nakonec i vyrovnaný výsledek. Finové po dlouhém házenkářském obléhání nakonec našli skulinku ve vítkovické obraně. Vzdušný pas Samiho Lehtinena se snesl až na hokejku Kapanena a ten jej usměrnil za záda vítkovického brankáře.

Tradičně silná vítkovická třetí třetina bohužel nepřišla. Nejlbíže snížení byl Tomašík, který odehrál výborné utkání. Rychlou střelou trefil masku finského brankáře Naumanena. Naopak ve 49.minutě se na středu perfektně zorientoval Kapanen a střelou do levého horního rohu nedal jinak skvělému Marcelu Suchánkovi šanci. Nejlepší akci si nechaly Vítkovice na 55.minutu. Do kombinace třetí pětky se zapojili všichni hráči a ze středu však zakončoval Lehtinen z první pouze do tyče. Čtyři vteřiny před koncem navíc po pěkné kombinaci "do kuchyně" Finové přidali šestou branku.

Hodnocení trenéra Mrázka: "Nechci se ohlížet na výsledek. Chtěli jsme hrát 100% pres, tak jako u nás v extralize. Chtěl jsem znát naše slabiny, z tohohle hlediska jsem spokojený s první třetinou.
V zápase jsme měli několik šancí, ale zakončení těch akcí bylo příliš pomalé. Rychlost naší hry, akcelerace není na takové úrovni jako ve Finsku. Víme, že pokud chceme postoupit, tak musíme vyhrát teď oba zápasy."

Vítkovice první zápas na Poháru mistrů prohrály. Zítra je čeká zápas s estonským Tähe. Pokud ten zvládnou, utkají se v pátek o postup se švýcarským mistrem Wilerem Ersigen, který dnes zvítězil nad Tähe 10:1.

Foto: Roša