ŽENY „BÉ“ OPĚT ŠEST ZE ŠESTI

29. října 2009, Redakce

Tým vítkovických „hysterek“ si znovu dokonale zaloupil a po Šumperku a Zlínu si odváží dvě vítězství i ze Žďáru nad Sázavou. Modrobílá mašina zatím jede a tabulku suveréně vede!

1. SC WOOW VÍTKOVICE  -  SVITAVY   7:2
Do utkání jsme vstoupily aktivně a po chvilce i sklízely ovoce. A sklizeň začala obranná dvojice Blanka Minarčíková a Eva Ochotská. Nejprve Eva přiťukla Blance a ta střelou země – vzduch skóre otevřela a při dalším střídání Hanka Zamastilová přihrála na „modrou“ Evě a ta střelou země – vzduch – země zvýšila na 2:0. Po chvíli nahrála Silva Labská před bránu Luce Valachovičové, a ta tváři v tvář soupeřově brankářce neměla slitování – 3:0!
Druhou třetinu potom orámovala Petra Žižlavská, která nejprve v její první minutě zvyšovala na 4:0 a dvě sekundy před jejím koncem pak z brejku přidala pátý gól. Na oba góly ji nahrávala Monča Léblová. I V této třetině jsme byly lepším týmem,ale naše hra už nebyla taková aktivní a hlavně přesná. Ve třetí třetině si svůj vítkovický debut prožila brankářka Míša Tořová a premiéra to byla jako z partesu, první střela na bránu a 5:1. Na obranu Míši je nutno dodat, že hostující hráčka svou střelou vyhnala pavouky z levého růžku neznámo kam! Soupeřky následně zvýšily aktivitu a 5 minut před koncem snížily na 5:2. V tu chvíli se zdálo, že by ještě nemuselo být rozhodnuto. Takhle ale vůbec nepřemýšlela Hanka Zamastilová, hned po buly vystihla špatnou rozehrávku soupeřek, všem ukázala záda, nic nevymýšlela a přesnou střelou ukončila debaty o vítězkách tohoto utkání. Půl minuty před koncem pak znovu Hanka Zamastilová využila nezištnou nahrávku z poza brány od Radky Juříčkové a upravila na konečných a zasloužených 7:2.

1.SC WOOW VÍTKOVICE  -  ŽĎÁR nad SÁZAVOU   4:1
Hned při prvním střídání soupeřky naznačily, že další tři body si „hysterky“ budou muset opravdu vybojovat. Velmi důrazným forčekinkem si vynutily tlak, který jsme nečekaly a trvalo přesně 3 minuty a 59 sec. než jsme se z něj vymanily a soupeřky malinko utlumily.
To Kristina Guziurová nastřelila míček před branku, kde už hlídkovala Luca Valachovičová,
brankářka míček pouze vyrazila a to je něco pro naší Lucu – 1:0. Od té chvíle jsme postupně hru vyrovnávaly a ještě více soupeřky usadila Petra Žižlavská, která z otočky zužitkovala chytrou nahrávku Hanky Urbánkové.
O přestávce jsme se na hru soupeřek trošku připravily a hned na začátku 2. třetiny prakticky rozhodly o našem vítězství. Nejprve jsme výborně zahraným obraným blokem 2-1-2 donutily soupeřky ke špatné rozehrávce a po ose Juříčková – Martiníková  se míček dostal až k té třetí do party Hance Zamastilové a ta zužitkovala dobrou práci svých spoluhráček – 3:0. Holky si pak na střídačce užily radost ze vstřeleného gólu a při dalším střídání si ji mohly vychutnat znovu. A tentokráte to opravdu stálo za to. Iva Martiníková si do rohu naběhla na prudkou přihrávku po mantinelu od svých obránců, milimetrovou přihrávkou z první našla před bránou Hanku Zamastilovou, které míček doslova přistál na lopatě a i když Hanka někdy opravdu „umí nedat“, tak v neděli byla chladnokrevná – 4:0! Mohla to však být její radost poslední, neboť následně byla samou radostí své „asistentky“ málem umačkána! Ještě chvíli to vypadalo, že už víme jak ně, ale pak asi někdo někde mávnul čarovným proutkem a úplně nás vyměnil. Všechno to přestalo fungovat a až do konce zápasu jsme se víceméně bránily a nutno říci, že nebýt Lucky Kluzové v bráně a střelecké nepohotovosti žďárských dívek, mohlo být zle nedobře. Naštěstí se soupeřkám podařilo využít naší špatné rozehrávky jen jednou a to stačit nemohlo. Nutno dodat, že tohleto vítězství jsme si opravdu vybojovaly a svým poctivým přístupem a nasazením jsme mu šly naproti.
Stínem utkání bylo zranění Monči Léblové, která si zvrtla kotník, a její cesta ze Ždáru tak neskončila hned doma ve Výškovicích, ale vzala to oklikou přes fakultku v Porubě. Její start na domácím turnaji za tři týdny je sice ohrožen, ale jak Monču známe…….. !?

Díky všem a jedeme dál!
Auto č.1 =  Evka – Serča – Alča a Plha
Auto č.2 =  Lenťa – Hanka – Luca a Renča s Danielkou
Auto č.3  =  Míša – Kryša – Krtek a Lucifer
Auto č.4  =  Tom – Iva – Kača a Silva
Auto č.5  =  Petra s manželem i dítětem a Lucka
Chyběli, ale na dálku byli s námi: Luisa, Samča a Jane

                                                                                             * hysterky