Jelínek na vše nestačil

01. listopadu 2009, CD

Střelecká nemohoucnost a produktivní třetí třetina Sparty rozhodla o druhé letošní ztrátě bodů. Vítkovice podlehly překvapivě Spartě 5:6 na samostatné nájezdy.

 

Hned ve 2.minutě šly Vítkovice do vedení zásluhou Patrika Janečky, pak se rozestřílel Jan Jelínek, který nejprve využil ve 23.minutě přesilovku a ve 30.minutě po spolupráci s Mustakalliem zvýšil už na 3:1 pro Vítkovice. Mezitím se totiž za Spartu trefil Kašpárek. Ještě do konce druhé třetiny zvýšil na 4:1 pro hostující Vítkovice Jiří Juhaňák.
      Když krátce po zahájení třetí části zvýšil svým třetím gólem v utkání Jelínek, nenasvědčovalo nic tomu, že by Vítkovice měly mít v Praze nějaké problémy. Bohužel tomu tak nebylo, poněvadž od této chvíle začala počítat góly pouze Sparta. K obratu zavelel obránce Bouša, který dvěmi brankami dostal svůj tým zpátky do zápasu. V 52.minutě se ze středu hřiště prosadil Furch a když se v přesilovce dalekonosnou střelou trefil Skalička, bylo vyrovnáno. Vítkovice pak zamkly Spartu, ale z velkého tlaku a množství šancí nakonec branka nepadla. A to ani v prodloužení.
      A tak přišly na řadu samostatné nájezdy, které Vítkovicím zatím opravdu nejdou. A to bohužel podepsaly i tentokrát. Zatímco Kološ a Tomašík nedali, hrdina vítkovických barev nedělního zápasu Jelínek, i když se štěstím, dokázal míček dostak bekhendem do Borákovy branky. Marcel Suchánek sice vychytal Boušu, ale jak na Vrtišku, tak na střelce rozdílové branky Skaličku byl krátký.

Vítkovice podruhé letost prohrály na samostatné nájezdy. A podruhé v Praze. V prvním kole byli nad jejich síly florbalisté Střešovic (4:5 ts). Před reprezentační přestávkou zůstanou Vítkovice na druhém místě dva body za vedoucím Tatranem. Ten teď také zaváhal, když v Ostravě proti Bixu vyhrál jen v prodloužení 4:3.

Foto: Roša