Mustang jede!

01. listopadu 2009, CD

B-tým Vítkovic válí v MS lize. Ze šesti zápasů neztratili Mustangové jediný bod a s plným počtem 18 bodů vévodí tabulce!

 

Mustangům to zatím šlape jako hodinky. Hrající trenér Tomáš Krásný musí být spokojen. Po čtyřech vítězných zápasech vstupovali Mustangové do třetího turnaje jako lídr tabulky. A svou pozici uhájili. Dokonce zvýšili náskok před dotírajícími týmy o další dva body.

Karvinská Kovona byla v zápase Vítkovice B Mustang - Petrovice B svědkem brankostroje, který se nakonec zastavil až za "desítkou". Zejména první třetina byla jasně v režii Mustangu. Ve 2.minutě zakombinoval druhý útok, Pavlištík předložil před prázdnou branku Martinu Lopourovi a stříbrní vedli. Za dvě minuty zvyšoval Ondřej Bojko na 2:0. Pak sice využily standardní situaci Petrovice a snížili brankou Lokaje. Na to ale odpověděl Tomáš Krásný, dvakrát Jiří Velecký a opět Bojko. V první třetině kromě navíc zvonily ještě další dvě břevna petrovické branky!
      Slabší část si Vítkovičtí vybrali v druhé třetině, kdy dvakrát dovolily skórovat Ochodkovi a to ještě brankář Petr Mařádek kryl trestné střílení. Ale ani Mustang nevyšel v prostřední části naprázdno. Svoji parádní disciplínu předvedl Martin Grobelný a dlouhé sólo zakončil perfektním blafákem. Na 8:3 zvyšoval Tomáš Krásný.
      Poslední třetina využili Velecký a Bojko ke skompletování hattricků, v poslední minutě ještě zatloukli další dva hřebíčky do petrovické rakve Jaromír Veselý a Zdeněk Pavlištík. Mustang potvrdil postavení lídra tabulky drtivou výhrou 12:4.

      Druhý zápas proti Gangu Bruntál sliboval větší drama. Do branky Vítkovic se postavil Jiří Richter a od prvních sekund musel čelit obrovskému tlaku Bruntálu, který vygradoval ve 4.minutě brankou Jalůvky. Naštěstí prakticky ihned po bully vyrovnal po spolupráci s Grobelným Martin Lopour.
      Skvělou druhou třetinu odstartoval již po 35 vteřinách po výborném forčekingu Bojka zblízka Tomáš Krásný. V 17.minutě Jaromír Veselý bombou málem protrhl síťku v šibenici bruntálského brankáře Procházky. V minutě 21. vyzkoušel střelu z dálky Lopour. Procházka měl zakrytý výhled a Mustang vedl už o tři branky. A to ještě minutu před druhou přestávkou proměnil lob R.Sladkého v další branku Martin Grobelný
      Bruntál se snažil o skorigování výsledku, ale dlouho byl proti vynikající Richter, který pochytal i ty nejvyloženější šance. Navíc čtyři a půl minuty před koncem si vzal míček pod svou správu na vlastní polovině Tomáš Krásný, prosvištěl s ním až před Procházku a zblízka zvýšil na 6:1. Pak si ovšem Vítkovice vybraly černou dvouminutovku, během níž Richter třikrát kapituloval po brankách Skřehota, Jalůvky a Moška. Drama ale odmítl přesnou ranou Martin Lopour a i on tak skompletoval svůj nedělní hattrick.

      Mustang má v tabulce již šestibodový náskok na druhou Starou Ves. Další zápasy odehraje v sobotu 21.listopadu na ISŠ Dopravní proti děma ostravským týmům. V 9 hodin změří síly s ex-vítkovickými hvězdami v dresu Notor Stars Ostrava a v 12:45 nastoupí proti 1.letce Sokol Ostrava-Poruba.

Foto: Roša