Ženy položily základní kámen

02. listopadu 2009, dona

Po hořké prohře v derby s BiX přišly dva zápasy, ve kterých daly Ženy A zapomenout na své výkony podobající se babrání v bahně a položily základní kámen k dalším solidním výkonům.

9. kolo Extraligy žen:

1. SC WOOW Vítkovice  -  PRESTIGE Management FBC Liberec Crazy Girls 4:3

K sobotnímu zápasu proti Liberci nastoupily Vítkovice velmi koncentrovaně. Od prvních minut byla na jejich hře znát výrazná obměna, přesto jako první dokázaly skóroval soupeřky, když Dáša Surá unikla pozornosti domácí obránkyně a naservírovala míček po mantinelu nabíhající obránkyni Zuzaně Sedlákové, která prostřelila Lenku Kubíčkovou. S nepříhodným stavem se Vítkovice snažily pohnout, několikrát už bylo vyrovnání na spadnutí. Na druhé straně ovšem předváděla výborné zákroky Zdenka Chybová a tak do šaten šly veseleji hostující Crazy Girls.

Druhé dějství sobotní bitvy přineslo srovnání už ve 24. minutě, kdy se ze skvěle zahraného volného úderu trefila Tereza Urbánková. Nejprve tomu předcházelo rozehrání Kuzmíkové na Pastuškovou, která pak servírovala osamocené Urbánkové, jež si uměla poradit po svém. Za 54 vteřin šly dokonce Vítkovice do vedení, když ze středu napřáhla Novákovská. Její střelonahození se zastavilo až v brance - 2:1! Pak se několikrát zaskvěla brankářka Lenka Kubíčková, zejména reflexivní zásah dlaní proti přízemní střele Paulovičové. Na její další, tentokráte pod horní tyčku umístěnu střelu, která přišla ve 29. minutě, už ale domácí strážkyně branky neměla nárok - 2:2.

Počáteční minuty třetí třetiny opět gólově patřily Vítkovicím. Nejprve Macurová utekla po mantinelu, počkala si na nabíhající Hanu Sládečkovou, která bezrozmyslu vypálila na branku. Míček se silou vůle celé lavičky Vítkovic dokutálel zpod nohy Chybové až za brankovou čáru - 3:2! Pak přišel defenzivní úsek domácích, kdy čelily nájezdům libereckých Crazy Girls. Obranný val však držel za velkého přispění Kubíčkové, která několikrát vytáhla gólovky mimo tyče. Ve 49. minutě se celé hale zatajil dech, když Paulovičová v zápalu hry narazila do obětavé Kubíčkové. Domácí brankářka se ovšem velmi rychle otřepala a dále mohla předvádět vynikající zákroky. Gólový zářez se dříve podařilo zaříznout Vítkovicím, když Macurová vybídla Hašovou a ta se nemýlila - 4:2. Pak přišel mohutný tlak Liberce, který také přinesl kýžení snížení v čase 59:36. Srovnání už ovšem disciplinované vyznavatelky rytíře Vítka nepřipustily a na domácím hřišti po týmovém výkonu vybojovaly 3 důležité body.

Sestava 1.SC WOOW Vítkovice :
Kubíčková, Ondrejková – Novakovská, Pastušková, Niemcová, Vašíčková, Adamová, Kovalská – Urbánková, Kuzmíková, Sládečková H. – Hašová, Macurová, Sládečková E. – Šteifová, Vobořilová, Gaidová, Zamastilová H., Zamastilová J. 

Branky:
23:39 Urbánková (Pastušková), 24:33 Novákovská (Kuzmíková), 42:50 Sládečková H. (Macurová), 54:11 Hašová (Macurová)

Komentář domácího trenéra: ,,Vyrovnané utkání, ve kterém jsme dle mého názoru o ten gól lepší byli. Konečně se nám dařilo plnit taktické pokyny, hlavně hra do ohrany vypadala nadějněji než v minulých zápasech."

 

Čtvrtfinále Poháru ČFbU:

1.SC WOOW Vítkovice – FBŠ Bohemians Praha 5:3 (1:0, 2:2, 2:1)

Osudí nalosovalo Vítkovicím do čtvrtfinále Poháru velmi těžkého soupeře a to do neděle vedoucí družstvo Extraligy žen, pražské Bohemians. Jedno utkání proti Klokankám už v letošním roce ženy absolvovaly a na domácím hřišti se v  musely smířit s porážkou 3:7.

Dobře naladěny ze sobotní výhry vstoupily Vítkovice v neděli na palubovku s tím, že se o vítězství rozhodně porvou. V některých etapách hry to také zejména mezi domácí Novákovskou a hostující Szotkowskou vypadalo na víc, než na přátelskou výměnu názorů a úsměvy, které domácí střídačce několikrát věnovala například Černá. Co se hry týče, o něco lépe na tom ze začátku byla zelenobílá kombinace. V polovině první třetiny se domácí konečně dostaly do svého tempa a hned to přineslo ovoce.  V čase 14:43 otevřela skóre Hana Sládečková a hostující brankářka se nakvašeně rychlými tempy vydala na střídačku. O nic lépe jí nebylo ani ve 28. minutě, kdy konečně přišel TEN pokus Hašové, který znamenal odskočení na rozdíl dvou branek. Ve 32. minutě to byla znovu Hašová a její střelecký um, kdo slavil pokoření Kreisingerové v brance Bohemky. V dalších minutách bylo horko na jiné straně hřiště. Pořádně se zapotila Kubíčková, jež se přece jen musela sklonit před neustále střílející Křížovou. Na její zásah vzápětí navazovala Bočanová Kamila, takže celé tribuně bylo jasné, že florbal se bude hrát až do konce...

Poslední část hry nezačala nejlépe. Vítkovice se nadále nemohly vykroutit z polevení a to potrestala po krásné kombinaci Szotkowská v čase 40:59.  Jakoby se z hlavy do rukou zpátky vrátila vůle zvítězit, protože na hřišti se počal hrát nádherný florbal s řadou šancí na obou stranách. Nepříliš povedený den s vítkovickou frenkvencí potvrdila Kreisingerová, kterou ve 44. minutě prostřelila Novákovská - 4:3! Přestože FbŠ se snažilo, tentokrát to byly Vítkovice, které diktovaly vzorec pro nedělní večer. 54. minuta patřila Andree Pastuškové, která poslala domácím tým do dvoubrankového vedení. Závěr utkání už si Vítkovice nenechaly ujít a po závěrečném klaksonu se na hřišti radovaly z postupu do semifinále Poháru ČFbU hráčky oděné do modrých dresů. 


Branky:
14:43 Sládečková H. (Macurová), 27:02, 31:57 Hašová (Sládečková H., Macurová),43:32 Novakovská (Kuzmíková), 53:27 Pastušková (Kuzmíková) - 36:40 Křížová (Hyršlová), 36:51 Bočanová K. (Bočanová A.), 40:59 Szotkowská (Křížová)

Sestavy:
Vítkovice: Kubíčková – Novakovská, Pastušková, Niemcová, Vašíčková, Adamová, Kovalská – Urbánková, Kuzmíková, Sládečková H. – Hašová, Macurová, Sládečková E. – Šteifová, Vobořilová (40. Zamastilová J.), Gaidová

Bohemians: Kreisingerová – Šimáčková, Dvořáková, Polenská, Zlámalová, Zielenkewicz, Theodosisová – Hyršlová, Szotkowská, Křížová – Černá, Jelínková, Vojáčková – Vojnarová, A.Bočanová, K.Bočanová