Vítkovice vypadly z poháru

13. listopadu 2009, CD

Po prohře 1:3 Vítkovice s FBC Ostrava vypadly z Poháru ČFbU. Jindy pohledné derby se na konci zápasu zvrhlo v nespoutanou řež. Ta více vyhovovala domácímu FBC.

 

FBC Ostrava využilo toho, že Vítkovičtí hráči jsou v posledním měsíci na roztrhání. Nahuštěná termínovka a zřejmě i smolný pátek třináctého nakonec vystavili Vítkovicím na pouti Pohárem ČFbU stopku.

      Množství zahozených šancí, zejména tutovky Tokoše, volaly mnohdy hodně hlasitě po gólu. Vítkovice se dočkaly v poslední minutě první třetiny ve vlastním oslabení, když se bekhendovou kličkou prosadil autor ligového hattricku z posledního ligového kola na Spartě Jan Jelínek. Bohužel přestávkou přepůlenou přesilovku FBC přece jen využilo. 5 vteřin před vypršením Lehtinenova trestu se bombou prosadil Polášek.

      V poslední třetině se přestal hrát florbal. Na hřišti zavládl tuhý boj. A z něj nakonec těžili domácí. Skácel se již ve 42.minutě protáhl kolem mantinelu a další bekhendovou kličkou podstřelil Ciompu. Vítkovice se pak přizpůsobily nastavenému stylu utkání. Ve 46.minutě šel nejdříve v dalším oslabení při vyloučení Mustakallia sám na brankáře FBC Hudce Tokoš, ale nedal. Naopak udeřilo na druhé straně. Při signalizovaném vyloučení Tokoše po kombinaci do prázdné branky zvýšil na 3:1 Trunkát. Konec utkání nestojí za řeč. Vítkovice nedokázaly dostat míček za Hudce, jediným střelcem tak zůstal obránce Jelínek.

Komentář trenéra Mrázka: "Dokud jsme chtěli hrát florbal, nedařilo se nám prosadit proti faulům soupeře. Ve třetí třetině jsme se přizpůsobili hře rozhodčích a to byl hokej. Pro mě osobně to byl ztracený večer, který jsem mohl prožít se svou přítelkyní. Místo toho jsem trénoval florbal hraný podle hokejových pravidel. Těžko k tomu víc říct. Na Poháru mistrů skáčeme od mantinelu k mantinelu a když se hokejkou dotkeme soupeře, jsme vyloučeni a u nás se může všechno."

      V neděli čeká na Vítkovice doma trápící se SSK Future. Tým po šňůře pěti porážek klesl z prvního až na osmé místo. O místo přišel trenér Škramovský, kterého nahradil Novák. Utkání začíná v neděli 15.listopadu v 15:15. Snad bude patnáctka šťastnější pátku třináctého.

Foto: Roša