Vítkovice srazily hřebínek Mladé Boleslavi

22. listopadu 2009, CD

Další tři body jsou na světě. Tentokrát je Vítkovice vezou z horké půdy v Mladé Boleslavi. Dvěma brankami se o to zasloužili Tomašík a Tokoš, v přesilovce se trefil také Brus. Ztráta na vedoucí Tatran činí stále dva body.

V souboji třetího s druhým přivítala Mladá Boleslav Vítkovice. Utkání prošpikována vyloučeními a trestnými stříleními pro sebe nakonec urvaly mistrovské Vítkovice.

      Jan Jelínek nasoupil opět na křídle prvního útoku, Vojtěch Vlček opět po boku kapitána Bruse v první obraně.  Tým vedl mladý trenér Michal Deus, jelikož Radimíra Mrázka skolila viróza.

      V první třetině viděli diváci dobrý extraligový florbal, ale brankáři Ciompa a Koráb své svatyně začarovali dobře. Vítkovice vsadily na technickou rychlou hru, Mladá Boleslav klasicky na své fyzické dispozice. Ve 14.minutě šly oba týmy do čtyřech po současném vyloučení Slaného a Lehtinena, poté putoval poprvé za katr Patrik Suchánek, ale domácí přesilovku nevyužili. Krátce po ní bylo za postavení obránce v brankovišti odpískáno trestné střílení pro Vítkovice. Milanu Tomašíkovi se ale nájezd nepovedl. V poslední minutě se pěkně uvolnil v blízkosti Korábovy branky Jelínek, předložil Martinu Tokošovi a ten nadvakrát překonal Korába.

      Ve 24.minutě byly Vítkovice vyloučeny za špatné střídání a přesilovku výjezdem zpoza branky využil Novotný. Odpověď si ale připravil Milan Tomašík. Po dlouhé přihrávce Vlčka se uvolnil v souboji 1 na 1 a tahem prostřelil domácího brankáře Korába. Ve 37.minutě zahrál vysokou hokejkou Patrik Suchánek a také domácí měli možnost zahrávat trestné střílení, ale ani Fojta jej neprovedl dobře. Ciompa nemusel ani zasahovat. O přesilovku se Mladá Boleslav brzy připravila, za faul na Tokoše byl vyloučen Brychca. Ve hře 4 na 4 si vypracovaly šanci oba týmy, za Vítkovice nedal tváří v tvář Korábovi Ťopek. Čtrnáct vteřin před koncem vyloučení Brychcy se nechal hloupě vyloučit za vrážení u mantinelu Slaný. Krátkou přesilovku 5 na 3 ještě Vítkovice nevyužily, ale v pokračující přesilovce 5 na 4 se prosadil střelou od mantinelu kapitán Pavel Brus.

      Ve 44.minutě dostal Vítkovice už do tříbrankového vedení Milan Tomašík po nádherné kombinaci, kdy se k němu před prázdnou branku  dostal míček po ose Tokoš-Suchánek. Téměř ihned po buly byl ale vyloučen Tokoš za fauly celého útoku a Mladá Boleslav dostala šanci na comeback do zápasu. Přesilovku ale domácí vůbec nezvládli. V 52.minutě přeci jen vykřesal jiskřičku na děje po teči Cvrčkovy střely Jiří Bouška. V 55.minutě byl navíc vyloučen další vítkovický hráč, tentokráte Kološ. I toto oslabení ale Vítkovice přestály ve zdraví a v poslední minutě tak pečetil konečný výsledek do prázdné branky Martin Tokoš.

      "Byli jsme hodně trpěliví, těžili jsme z poměrně kvalitní rozehrávky a dokázali jsme dobře bránit. Soupeře jsme do šancí moc nepustili. Chválím kluky za zodpovědnost." liboval si po utkání trenér Vítkovic Deus.

      Teď čekají Vítkovice dva venkovní zápasy a poté přivítají v sobotu 5.12. od 17 hodin doma v repríze finále Tatran Střešovice.