Čtyřbodoví starší žáci A

22. listopadu 2009, redakce

Starší žáci svedli tuhý boj s Kopřivnicí, nakonec s remízovým nádechcem. Slávii Havířov pak porazili jasně 7:1.

 

      Starší žáky tento víkend los zavedl na ne zrovna oblíbenou sportovní halu SOU Vítek. Šokem jsou šatny tak pro šachové družstvo a parketové hřiště bez únikových zón. Při těsnější práci u mantinelu hrozí, že hráč si krokem za mantinel rozbije hlavu o zeď.
      Prvním soupeřem nám bylo družstvo Vikings Kopřivnice, soused na 3.místě tabulky. Utkání začalo ve svižném tempu, neboť jak je známo, Kopřivnice v letošní sezóně má hráče hlavně běhavé a s velmi silným hokejovým vlivem.  Bohužel rozhodčí od první minuty tento hokejový styl pustili a tak docházelo neustále k velmi tvrdým a neflorbalovým zákrokům z obou stran. Trestané byly však pouze Vítkovice. V první třetině jsem odehráli 4minuty v oslabení a situace se opakovala i ve třetině 2.  O vyrovnanosti zápasu hovoří i výsledek jednotlivých třetin 1:1, 0:0 a 2:2. Přesto jsem měli více ze hry a ještě v 5. minutě 3.třetiny jsme vedli 3:1. Konec jsme vlastní nepozorností zápas nezvládli.
      V utkání se konečně probudil v mančaftu bojovný duch a bylo to po celou dobu zápasu znát. Výborný výkon podal podal gólman Dominik Lupták, z hráčů v poli byl určitě vidět   nejvíce Martin Vaňhara.

      Do druhého utkání s papírově slabším soupeřem, Slávií Havířov, jsme nastoupili v sestavě se dvěmi obrannými dvojicemi a třemi útoky. Elitní 1.pětka rybářů sledovala utkání z lavičky a během zápasu nastoupila pouze na vyzkoušení přesilové hry. Třetí útočná řada ve složení Marek Bräuer a 2 mladší žáci  Adámek David a Sklenovský Filip si poradila s rychlejšími a urostlými kluky na výbornou. Výborný výkon podal opět Martin Vaňhara, který si určitě řekl o nominaci na regionální výběry. Stejně tak je třeba vyzdvihnout  výborný výkon Robina Družkovského, který po delší době opět našel svou jistotu na hřišti. Nicméně pochvala za odvedený výkon na hřišti patří všem.
      Závěrem jen konstatování, ža odvedený výkon byl určitě na plný počet bodů.