Ženy „B“: Malé škobrtnutí, ale už to zase jede!

25. listopadu 2009, TM

V týdením intervalu absolvovalo ženské „béčko“ další dva turnaje 1.ligy. Nejprve v domácím prostředí a pro mnohé na oblíbené Dopravce poprvé poznaly hořkost porážky, ale pro jednou to stačilo a v dalším zápase už svým rodičům, partnerům, manželům, dětem a známým předvedly, jak vyhrává tým, který vede 1.ligu. Za týden holky cestovaly letos už podruhé do Zlína a znovu si odtamtud odvezly dvě vítězství, čímž si upevnily své výsadní postavení v tabulce.

1.SC WOOW Vítkovice  -  Psycho Brno   2:3
Toto utkání se nám vůbec nepovedlo, od začátku zápasu byl soupeř aktivnější, důraznější a zejména s jejich rychlými kombinacemi jsme si nevěděly rady. Po dvou třetinách jsme prohrávaly 3:0 a mohlo být i hůř. Až ve 3.třetině jsme se soupeřkami začaly držet krok, přitačily je do třetiny a v přesilovce se nám zásluhou Zuzky Garčárové podařilo snížit. Poté jsme vyvinuly tlak, ale ten se nám podařilo korunovat až při power-play pár sekund před koncem zásluhou Radky Sobkové. Na vyrovnání už nebyl čas, avšak nutno říct, že soupeř vyhrál zaslouženě.

 
1.SC WOOW Vítkovice – FBC Aligators Moutnice   6:2
V 1.třetině bylo utkání docela vyrovnané, hra byla sice aktivní, ale zároveň nepřesná. Nám se nedařilo ve finální fázi, nedokázaly jsme si kvalitně přihrát a před bránou byly nepohotoví. Soupeřkám se to jednou povedlo a dlouho tak držely vedení na své straně. Utkání nakonec zlomily tři „šmudly“ během necelých dvou minut. Nejprve utekla po křídle obránkyně Kača Musilová a střelou nestřelou vyrovnala, potom nahodila svého „motýla“ Hanka Urbánková a bylo 2:1, no a za minutu střelu Radky Sobkové za čáru doslova přemluvila Iva Martiníková. Ve třetí třetině se soupeřkám po našem špatném střídání ještě podařilo utkání zdramatizovat, ovšem pět minut před koncem naservírovala Luisa Elblová na zlatém podnose gól pro Lucu Valachovičovou a bylo rozhodnuto. Zápas pak ještě kosmeticky upravila Iva Martiníková, když bekhendovou střelou využila nabídku Hanky Urbánkové a konečnou podobu výsledku dala střela Hanky Zamastilové po přihře Radky Sobkové.

1.SC WOOW Vítkovice – Panthers Otrokovice  3:1
Utkání bylo od začátku zajímavé, soupeřky byly přesnější a florbalovější. Nás zdobilo nasazení a Lucka Kluzová v bráně. S jistotou likvidovala jakékoliv šance soupeřek, ať už střely z dálky nebo situace na brankovišti. My jsme si taky vytvářely dobré střelecké příležitosti, ale chybělo kvalitní a pohotové řešení. Přesto se nám podařilo jít ve druhé třetině do vedení, to když nahrávku Ivy Martiníkové z poza brány nechtíc tečovala na brankovišti číhající Radka Juříčková. Do 3.třetiny jsme malinko upravily naše bránění a následně se nám podařilo zvýšit na 2:0. Na nahrávku Hanky Urbánkové si naběhla Hanka Zamastilová a z křídla vymetla pavoučky. Bohužel z následujícího střídání se soupeřkám podařilo snížit, když potrestaly naší pomalou rozehrávku a prostřelily do té doby naší odolávající brankářku.
Nakonec se však soupeřky porazily samy, poněvač jejich nepřesná rozehrávka poslala do brejku Ivu Martiníkovou a ta chladnokrevně rozhodla!

 
1.SC WOOW Vítkovice  -  Asper Šumperk  5:2
Utkání se Šumperkem jsou už z minulé sezóny pro mnohé naše hráčky dost prestižní, takže zápas sliboval slušnou zábavu. A pro nás to začalo „výborně“, první minuta a 0:1. A ještě nějakou chvíli to vypadalo, že soupeř chce víc. Pak ale přišla 10 minuta a střela Radky Juříčkové od mantinelu se otřela o lýtko Ivy Martiníkové a bylo vyrovnáno. Za minutu pak zafungovala spolupráce Petra Žižlavská – Hanka Zamastilová a už jsme vedly. Soupeřky se nevzdávaly a ještě do konce třetiny se jim podařilo vyrovnat. Těsně před koncem třetiny se taky probudily rozhodčí a z množství nečistých zákroků na obou stranách si poprvé za dva zápasy „dovolili“ někoho vyloučit. K našemu štěstí to byl zrovinka jeden z těch soupeřových. Přesilovku jsme zahrály celkem solidně a nakonec jsme ji i využily. Střelu Radky Sobkové nejprve dorážela Iva Martiníková, neuspěla, pak to zkusila Hanka Zamastilová a ta byla šťastnější - 3:2. Asi definitivní K.O. dala soupeři Iva Martiníková, to když opět stála tam, kde se cítí nejlépe a před bránou jemně tečovala střelu Jany Harušťákové. Od té chvíle se soupeřky už moc neprosazovaly a v průběhu 3. třetiny i postupně rezignovaly a nám se podařilo i díky skvělé bojovnosti a nasazení utkání dovést do vítězného cíle. V závěru už ho jen pojistila Luca Valachovičová po přihrávce Petry Žižlavské.

O reakci na dosud předváděné výkony a výsledky jsme požádali benjamínka týmu vítkovických „hysterek“, 20-ti letou obránkyni Kateřinu
Musilovou.

„Béčko“ je nováčkem 1.ligy, ale zatím jí suveréně kraluje, co ty na to?
Nečekala jsem to. Osobně jsem si myslela, že bude větší rozdíl mezi 1. a 2. ligou, a těší mě, že jsme ztratily jen jeden zápas, bohužel zrovna ten doma.

Jak ty jsi spokojená se svými výkony?
Po posledním turnaji jsem si řekla, že na sobě musím zamakat, nejsem se sebou spokojená a je na čase to změnit a dostat ze sebe maximum.

V týmu jsi "bažantkou", jak se hraje mezi skoro samými třicátnicemi a maminami?
Máme super kolektiv, takže věkový rozdíl nevnímám. A k tomu, že jsou maminky?? Alespoň se něco přiučím do budoucnosti.

Díky za rozhovor, Tom