Do třetice vítězství venku!

28. listopadu 2009, CD

Za posledních šest dnů nasbíraly Vítkovice tři vítězství ze hřišť soupeřů. Tentokrát vezou cenné vítězství 7:4 z Brna! Hattrickem se blýskl Tokoš, rozhodující branku má na svědomí Mustakallio.

 

      Velmi cenné tři body si vydobyli hráči Vítkovic na horké půdě Brna. Vyrovnané utkání se zlomilo ve třetí třetině, do té doby byly statistiky utkání zcela vyrovnané. První třetina skončila 1:1, druhá 3:3, oba týmy využily obě své přesilovky. Ve třetí třetině ale Vítkovice odskočily o tři branky a dovedly utkání až do vítězného konce.

      Vítkovice nastoupily bez zraněného Tomašíka, Lukáše Hrubého a s Jelínkem zpátky v obraně. Nedoléčený Lehtinen se na hřiště také nepodíval, za je ho finský parťák Mustakallio dostal důvěru hned od začátku a odvděčil se za ni dvěmi veledůležitými brankami.

      Utkání začalo pěkně zostra a již ve druhé minutě se prosadil vítkovický Martin Tokoš. Do první sirény ale dokázala rovněž okleštěná sestava srovnat krok. Konkrétně to byl kapitán Kotlas, který prostřelil vše včetně Romana Ciompy.
      Druhá třetina byla na branky bohatší. A také na vyloučené hráče. Ani jeden z nich si ale celé dvě minuty neodpykal. Ve 25.minutě byl vyloučen Komínek za vrážení a Petr Kološ trošku se štěstím dostal Vítkovice do vedení. V polovině utkání se ale karta obrátila a Brno šlo slepenými brankami do vedení. Nejprve se trefil Jeski a o chvíli později při vyloučení Vladaře také Veselý. Ve 34.minutě hrály Vítkovice druhou přesilovku a rovněž tuto využily, tentokráte se nechytatelně trefil Pavel Brus a bylo vyrovnáno. Ve 34.minutě šly Vítkovice opět do vedení, když misku vah na jejich stranu strhl Fin Tuomas Mustakallio. Ale do konce třetiny se srovnal jak počet vyloučení, tak i stav. Faul Vladaře potrestal opět Kotlas.

      A Mustakallio přidal na začátku třetího dějství další svoji branku, když se opřel do míčku po nepříliš povedené standardní situaci. Šanci na navýšení skóre dostaly Vítkovice v 50.minutě utkání, ale páté vyloučení v zápase zůstalo tentokrát netrestáno. Naopak velkou šanci spálil ve vlastním oslabení domácí Ondráček. Brno se ubránilo a snažilo se vyrovnat. Do konce utkání se ale trefoval už jen jediný muž a to Martin Tokoš. Důležitou branku na 6:4 dal po spolupráci s Vladařem v 57.minutě. Již tři minuty před koncem Brňané riskli hru bez brankáře, ale po minutě jejich naděje definitivně pohřbil střelou do prázdné branky svou třetí brankou Tokoš a dokonal tak svůj hattrick.

      Vítkovice se na minimálně na jeden den vyhouply do čela extraligové tabulky, Střešovice hrají v neděli na půdě Pardubic. Pak se oba vedoucí celky setkají tváří v tvář. 5.prosince v 17:00 na MH Dubině!

Foto: Roša