Druhé finále ovládl Tatran

04. dubna 2010, Oliv

To co platilo v sobotu platilo i v neděli, ale týmy si prohodily role. Tentokrát to byly Vítkovice, které se dokázaly prosadit pouze jednou ve své přesilovce. Tatran v pohodě navyšoval skóre v průběhu celého zápasu. Zastavil se až při stavu 10:1.

Od úvodu utkání bylo jasné, že to pro Vítkovice nebude "tak snadné" jako včera. Tatran poctivě bránil, na svou branku se snažil nepropustit žádnou střelu. Richter proti střele Vladaře předvedl dokonce fotbalový skluz. Skóre se neměnilo až do 13.minuty, kdy Klimeš prostřelil Vítkovickou obranu. Krátce na to byl vyloučen Pavel Jankulár a Tatran v přesilovce v čase 14:42 zvýšil na 2:0. Rozhozené Vítkovice svojí chybou nabídly Tatranu další gól. Za necelou minutu našel Princ přihrávkou zpoza branky zcela volného Hlavičku a ten skóroval. Po obdržené třetí brance zvýšily Vítkovice svou aktivitu, ale Kafku v brance překonat nedokázaly. Svým tlakem si vysloužily i přesilovku ke konci 1.třetiny, ale ani tu nevyužili.

Druhou část začly Vítkovice zbytkem přesilovky a vytvořily si dobré šance, Suchánek nastřelil tyč. Po nevyužité přesilovce si několik šancí vytvořil Tatran a když Vítkovice propadly v útoku, Vávra je v čase 25:20 potrestal dalším gólem v Suchánkově síti. Ve 29.minutě fauloval Klimeš a nabídl Vítkovicím přesilovku. Na jejím konci přidal další dvě minuty svým faulem Kafka. Ani 4 minuty v početní výhodě Vítkovice nevyužily, naopak návrativší se Přívara, který odseděl trest za Kafku, zvýšil už na 5:0. Za minutu a půl v čase 34:29 skóruje Klimeš - 6:0 a Vítkovice si berou oddechový čas. Vítkovice se poté snaží se stavem ještě něco udělat a neúnavní fanoušci je ženou kupředu. V čase 35:52 si jde za nevybíravé řeči sednout Jedlička a Petr Kološ se štěstím konečně překonává Kafku v brance. Za necelou minutu ovšem vyráží sám na branku Aleš Hlavička a kličkou překonává Suchánka. Na konci třetiny sehrají Vítkovice další nevyužitou přesilovku.

Hned na začátku poslední části vyrovnává Tatran včerejší skóre. Tentokrát zvyšuje Dušan Přívara. A není to ze strany Tatranu bohužel vše. Do konce utkání se trefuje ještě Fridrich a Pahlen. Konečné skóre utkání 10:1.

Za nerozhodného stavu se série přesouvá do Ostravy.
Přijďte okusit finálovou atmosféru a povzbudit hráče Vítkovic!
3.finále: sobota 10.4. 10:30  zimní stadion v Ostrava-Poruba
4.finále: neděle 11.4. 15:00  zimní stadion v Ostrava-Poruba