Vítkovice krok od titulu!

10. dubna 2010, CD

Na zimním stadionu roznesl obhájce titulu hostující Tatran 7:1. Hráči zahráli skvěle takticky, výtečně zachytal brankář Suchánek.

Před téměř třinácti stovkami diváků na zimním stadioně v Ostravě-Porubě vypuklo v pro vrcholový florbal netradičním dopoledním termínu 3.finále Fortuna extraligy ve florbale. Střetli se v něm nejslavnější české týmy současnosti, Vítkovice a Střešovice.
      Po šokujících drtivých výsledcích z prvního víkendu, kdy si oba týmy vyměnily výprasky, se čekal vyrovnaný boj do poslední minuty. Ač to na hřišti nevypadalo tak jednoznačně, výsledek nakonec hovořil víc než jasně. Vítkovice zničily Tatran 7:1!

      Vítkovice vypustily do finálové vřavy i druhého Fina Tuomase Mustakallia, do hry se naopak od začátku nedostal Lukáš Hrubý.

      Oba týmy si byly hned od začátku vědomy důležitosti úvodních minut utkání a proto zvolily opatrnější styl hry. Šance se přece jen ale rodily. Nejdříve se zastřeloval Patrik Suchánek, v 9.minutě vychytal fantasticky Richtera jeho bratr Marcel. Ve 14.minutě ale našel právě Patrik Suchánek Petra Kološe a ten propálil vše, co mu stálo v cestě! Vítkovice vedly. Do konce třetiny bylo v hale ještě veseleji. Půl minuty před koncem přebral míček za vlastní brankou Turkka Lehtinen, vyměnil si jej s Vítem Hrubým a bekhendem našel skulinku mezi Kafkou a tyčí jeho branky! 2:0!

      Gól do šatny Tatranem otřásl. A Vítkovice navíc střílely branky i ve druhé třetině. Mustakalliův bekhend skončil na zadním mantinelu, o kterého se ovšem míček odrazil k Milanu Tomašíkovi a ten jej procpal za Kafku- 3:0. Do minuty přišla pro Tatran další rána. Tokoš byl faulován, ale v ponechané výhodě po zemi prostřelil Kafku Martin Vladař a Tatran si za stavu 4:0 pro Vítkovice ve 26.minutě vybral oddechový čas. Ve 28.minutě zachránil hosty skvělým zákrokem Kafka, který vytrčil svoji ruku a sebral jasný gól Vítu Hrubému. Tatran pak spálil řadu dobrých šancí, ale to samé se dá říct o domácích. Ve 35.minutě si našel to správné místečko opět Martin Vladař a odražený míček napálil bez rozmyslu do sítě. 5:0!

      Ve 42.minutě zbytečně oslabil svůj tým brankář Kafka, když byl vyloučen za nesportovní chování. Jeho prohřešek potrestala dvojice přihrávající Pavel Brus a skórující Jan Jelínek. Krásné utkání gradovalo. Hosté si vypracovávali šanc, ale skvělého Marcela Suchánka ne a ne překonat. A tak si vzal slovo nejproduktivnější Vítkovičák Milan Tomašík. Podobně jako v prvním utkání přebral přihrávku v rohu hřiště a vymetl růžek Kafkovy branky! Tatran přeci jen domácímu gólmanovi nulu nedopřál. Konkrétně to byl Fridrich, který protlačil míček v 57.minutě poprvné a naposledy v tomto utkání za Suchánkova záda.

Vítkovice porazily Tatran 7:1 a zítra budou nastupovat do 4.finále s mečbolem!
Utkání začíná v 15:00 opět na zimním stadionu v Ostravě Porubě!

Foto: Roša