Junioři jsou bronzoví!

13. dubna 2010, Redakce

V posledním zápase sezóny potvrdili junioři papírové předpoklady a získali bronzové medaile. Juniory FBŠ Bohemians porazili 9:3. Přinášíme ohlédnutí za čtvrtfinále a semifinále.

Čtvrtfinále:
S přicházejícím play-off, které nedávno propuklo, si vítkovičtí junioři nedělali težkou hlavu . Jasný cíl byl dostat se do semifinále. Ve čtvrtfinále si Vítkovice poradily s celkem z Liberce. Doma uhrály dvě výhry a to s jasnými výsledky 14:3 a 9:1. Bylo to 2:0 na zápasy a junioři měli týden na regeneraci na to, aby o dalším víkendu ukončili tuhle sérii.
Společná cesta do Liberce s mužema se držela v optimistickém duchu. Po příjezdu do Liberce bylo k shlédnutí čtvrtfinále extraligy mužů Vítkovic a taktéž Liberce. Mezitím se už junioři koncentrovali na zápas. Od zaznění prvního hvizdu rozhodčích se začlo bojovat o postup do semifinále. Byl to velmi vyrovnaný zápas ve kterém liberečtí ukázali, že vítkovicím nedají nic zadarmo. Problém byl  v ošemetných situacích před brankou hostů, kde liberečtí dokázali skoro pokaždé dostat míček za záda Porwishe. Ve třetí třetině za stavu 4:4 se podařilo Vitkovicím zvýšit na 6:4. Liberečtí už se pak nezmohli na víc než na snížení 6:5. Z postupu do semifinále se tak radovali Vítkovice.

Semifinále:
V semifinále proti Buldogs Brno, chtěli vítkovičtí mladíci oplatit vyřazení z minulé sezony. Bohužel už v prvním zápase domácí zaváhali, když smolně prohráli o gól. Přitom soupeře s přehledem drželi celý zápas pod tlakem. Držení balónu se dalo odhadnout tak na 80% pro domácí celek. Ale florbal se hraje na góly, zvláště v play-off. V druhém utkání Vítkovice nenechali nic náhodě a s přehledem zvítězili 7:5. I v tomto zápase měli naši mladíci na vrch a tentokrát tomu odpovídal i výsledek.

Další víkend se vydali junioři za stavu 1:1 na zápasy na brněnskou půdu. Bohužel se opakovalo to, co v prvním zápase. Vítkovický tým měl opět navrch, ale góly ne a ne spadnout, zatímco Brno proměnilo téměř vše a i z těch mála střel které si vypracovalo, dokázalo skórovat. Oba zápasy tak dospěly až do prodloužení. První zápas došel až k samostatným nájezdům, kde rozhoduje hlavně štěstí a to Vítkovice opustilo a prohrály tak na nájezdy. V druhém zápase se situace opakovala i před vítkovickými fanoušky, kteří přijeli povzbudit svůj tým. V prodloužení Brno odolávalo jedné střele za druhou a dvakrát jim pomohla tyč. Snad jediná střela  Brna v prodloužení spadla do vítkovické brány téměř z půlky hřiště a vítkovice tak nepostoupili do finále. Nutno vyzdvihnout výkon brněnského brankáře Kejíka, který pochytal většinu vyložených šancí Vítkovic. A tak se museli junioři spokojit „jen“ s bojem o 3.místo proti Bohemians, kteří vyřadili jednoho z největších favoritů pražský Future.

Utkání o 3.místo se odehrálo na zimním stadionu v Porubě po prvním finále mužů. Junioři v něm jasně potvrdili jednoznačnou převahu nad Bohemians už ze základní části a zvítězili poměrem 9:3. Po obrovském zklamání z vyřazení v semifinále se tak mohli radovat "alespoň"  z bronzových medailí.