Dorostenky vyhrály turnaj

03. května 2010, Redakce

První májový den se za účasti vítkovického výběru v Ostravě na Fatpipě aréně uskutečnil turnaj dorostenek. Soupeřkami našich holek byly, kromě nelidského vedra panujícího v nafukovací hale, týmy FBC Ostrava, FBC Lipník a výběr dorostenek východočeského kraje.

Úvodní zápas sehrály naše děvčata s dorosteneckým výběrem dívek východočeského kraje. Po mírně rozpačitém úvodu nenechaly nic náhodě a postupně navyšovaly skóre až na konečných 9:2. Ve druhém zápase čekal na Vítkovice tým Lipníka, který ovšem na turnaj dorazil v menším počtu a tak byl na zápas posílen o několik dorostenek z ostravského FBC. Zápas měl opět jednoznačný průběh, ikdyž brankově se tentokrát dorostenky Vítkovic prosadily o něco méně a zápas skončil výsledkem 6:2. Třetí utkání se odehrálo proti domácímu týmu FBC. Tento zápas se vítkovickým děvčatům jako jediný né úplně povedl, nástup do utkání byl sice raketový a ujaly se vedení 3:0, zbytek zápasu však bojovaly spíše sami se sebou a soupeř toho dokázal využít ke srovnání. Součet získaných bodů tak svedl do finálového turnaje naše holky znovu s týmem FBC Ostrava. Tentokrát naše holky zápas zvládly s větším klidem a odhodláním než předchozí souboj a díky dvěma brankám Hany Sládečkové, nejproduktivnější hráčky turnaje a jedné Terezy Slavíkové si připsaly v zápase vítězství 3:1 a zisk turnajového prvenství. Prvomájový večer si tak holky zpestřily oslavou vydařeného turnaje.

Výsledky Vítkovic:
Vítkovice – Výběr východočes. kraje 9:2
Vítkovice – FBC Lipník 6:2
Vítkovice – FBC Ostrava 3:3
finále: Vítkovice – FBC Ostrava 3:1

sestava Vítkovic: Markéta Šulejová, Anna Meichsnerová – Tereza Voláková, Lucie Miksová, Zuzana Junkerová, Irena Hlaváčová, Jana Urbánková, Tereza Slavíková, Lucie Šrotová, Romana Haunerová, Veronika Enenkelová, Silvie Kovalská, Marie Holušová, Kristýna Gazurová, Adéla Nytrová, Hana Sládečková





Foto: Roša