Lotyšské odpoledne

04. května 2010, Redakce

V rámci přípravy na dnes v Olomouci začínající mistrovství světa juniorek zavítal v pondělním odpoledni na Dubinu výběr mladých florbalistek Lotyšska k přípravnému zápasu s extraligovým týmem vítkovických žen. Zápas byl pojmut jako aklimatizace hostujících hráček na české prostředí, pro vítkovické ženy to naopak bylo příjemné zpestření pauzy před startem letní přípravy.

Utkání se neslo v pohodém duchu, ovšem ve svěžím tempu a na obou stranách bylo k vidění mnoho šancí. Ve Vítkovickém dresu dostalo v tomto zápase šanci zahrát si první dospělý zápas hned několik hráček a své role se zhostily velmi dobře. Utkání gólově otevřela nová vítkovická posila Veronika Enenkelová, poté byla k vidění dlouhá pasáž bez vstřeleného gólu, aby se v závěrečné třetině utkání s brankami doslova roztrhl pytel. Aktivnější a lepší v proměňování šancí byly domácí hráčky, dvěma brankami se při obnovené premiéře blýskla Monika Léblová a vítkovické ženy nakonec dokráčely k vítězství v poměru 8:3. Soupeřkám za zápas děkujeme a přejeme hodně štěstí na juniorském mistrovství světa!

sestava Vítkovic: Meichsnerová (50. Šulejová) – Voláková, Novakovská, Pastušková, Kovalská, Koštělová, Adamová – Léblová, Kuzmíková, H.Sládečková – J.Zamastilová, Macurová, Gaidová – Kociánová, E.Sládečková, Enenkelová

branky: 2x Léblová; Enenkelová, Macurová, Gaidová, H.Sládečková, Kovalská, Novakovská

Foto: Roša