Jak se líbila premiérová sezona opavským dvojčatům?

05. května 2010, Oliv

Nejen o tom se dočtete v rozhovoru s Hankou a Evou Sládečkovou, které odehrály za ženské áčko svou první sezonu. Dohromady hbité útočnice přispěly 19 kanadskými body a pomohly k zisku bronzových medailí!

Ahoj holky, je celkem známo, že do Vítkovic jste přišly z Opavy, ale jak dlouho vůbec hrajete florbal a co jste dělaly předtím?
Před florbalem to byl hlavně tenis, u kterého jsme vydržely celkem dlouho, bylo to tak 6-7 let. Nějak nás ale přestal bavit a táhlo nás to víc ke kolektivnímu sportu. Pak nám jednou ve škole při tělocviku strčili hokejku do ruky a už to bylo. Aktivněji jsme začaly hrát asi před třemi lety za Opavu, tehdá ještě za žákyně, takže příští sezóna bude naše čtvrtá.

Jaká byla první sezóna ve Vítkách? Zklamalo vás něco, nebo naopak příjemně překvapilo?
No abych řekla pravdu, celkem zmatek na začátku a plno nových věcí, o kterých jsme moc nevěděly. Ale každý kolem nám pomáhal se do toho nějak dostat, radil, a to nám pomohlo a snad to šlo i trochu vidět:), i když pořád je toho hodně co zlepšovat.

Byl to pro vás rok plný cestování, jak na samotné tréninky, tak výjezdy na zápasy i na reprezentační akce. Jak to zvládáte časově se školou, rodinou a dalšími závazky?
Cestování nevadí, škola se taky zatím zvládá, ale je fakt, že doma jsme moc často nebyly. Mamka říká, že se domů chodíme jenom najíst a vyspat. A taky hlavně na přátele tady čas moc nebyl, takže jakmile je volno, tak se to snažíme nějak dohánět.

V Opavě jste hrály spolu a začaly tak i ve Vítkovicích, ale časem vás trenéři rozdělili. Hanka pak dostávala v sestavě trochu víc prostoru, jak jste se s tím vypořádaly?
Určitě to nebylo lehké zvyknout si na nové spoluhráčky, ale teď už díky těm změnám v sestavách známe celý tým jak na hřišti, tak mimo něj a to se hraje hnedka mnohem lépe. Je pravda, že v druhé polovině sezóny jsem navštěvovala spíš střídačku než hrací plochu. Nebylo to pro mě jednoduché sledovat zápas a přitom nemít žádný podíl na výsledku,ale aspoň mě to nakoplo více se o to místo poprat.

Blíží se MS juniorek, já jsem vás tam čekala, nakonec v nominaci nejste, co chybělo?
Co chybělo… zkušenosti a všude to chtělo o něco přidat, dát do toho ještě něco navíc, nejspíš…

Jaké jsou vaše plány do další sezóny, budete pokračovat v modrobílém dresu?
V modrém určitě a ta bílá se nám taky nějak zalíbila :) …

Tak trochu jste známé chronickým zapomínáním svých věcí, byla tahle sezóna hodně ztrátová?
No ještě si občas vzpomenu na moje botky, které jsem nechala někde v Brně . Ale jinak vždycky někdo ty naše věci posbíral, naštěstí. Nebo se s námi někdo podělil o svačinku, když jsme ji zapomněly. Jestli byly nějaké ztráty, tak jsou zanedbatelné v porovnání s tím, co jsme získaly, ať už jde o nové přátelé, zkušenosti nebo taky zážitky, za tohle všechno se to určitě vyplatilo.

Jste dvojčata, na první pohled k nerozeznání. Přezdívku máte obě stejnou, prostě "ségra".
Už vás spoluhráčky z týmu rozeznají, nebo jim vzkážete, že se v tom mají polepšit?
Některé tvrdí, že jo, tak snad nekecají:) A je fakt, že se na nás občas zavolá i jinak než "ségra", ale pak si nejsem vůbec jistá, jestli to je opravdu na nás:). Některé, ale v tom mají bordel furt, že?:) … pak už pomáhají jenom boty.

otázky: Oliv
odpovědi: Eva a Hanka, dohromady:)
foto: Roša