Zhodnocení sezóny dorostenek

07. května 2010, Redakce

Kategorie dorostenek přinesla oproti minulému roku řadu změn. Starší hráčky se staly základními kameny kategorie juniorek a některým z nich se podařilo uchytit i v extraligových ženách. Logicky tedy byly doplněny o mladší holky, které zde začaly sbírat zkušenosti.

Práci nám komplikoval fakt, že dorostenky neměly žádný svůj trénink, protože polovina z nich trénovala s juniorkami a druhé zase s  žákyněmi. Nebylo tedy nejlepší, když jsme se s částí týmu viděly pouze jednou měsíčně na turnajích. Starší holky si tedy musely v prvé řadě uvědomit, že tato kategorie pro ně není oddechová, ani že si zde nepřišly popovídat, a že jejich mladší spoluhráčky tam nejsou jen do počtu. Mladší holky musely naopak pochopit, že o místo v týmu je nutné se poprat, a přestat být ustrašené.

Když tohle začalo fungovat, projevilo se to i na jejich hře, která měla rostoucí charakter. Ze zkušenějších holek se staly tahounky a rádci těm méně zkušeným a ty jim to vynahrazovaly jejich zájmem a zlepšujícím se výkonem. Na turnajích z holek čířila radost ze hry, bojovnost, dravost, ale také zde bylo vidět zklamání a občas i slzičky z obdržených gólů nebo proher.  

Pro spoustu děvčat byl tento rok jejich posledním v dorostenecké kategorii, a proto jim přejeme hodně štěstí v jejich dalším florbalovém i osobním životě a  ještě jednou jim děkujeme za jejich působení v soutěži.

Ve dnech 21. 5. – 23. 5. se v Ostravě koná neoficiální dorostenecké mistrovství republiky, kde budou naše děvčata obhajovat stříbrné medaile. Jedná se o letošní poslední velkou akci v této kategorii, a proto přijďte holkám zafandit a podpořit je.


O zhodnocení skončené sezóny jsme také poprosily kapitánku týmu a tatínka hráčky.
Romana Haunerová, kapitánka:
„Z mého pohledu to byla určitě vydařená sezona. Výsledkově to možná mohlo být ještě lepší, ale já jsem ráda, že se především mladší holky vyhrály a zlepšily se:). Z počátku byly některé zaskočené a nervózní, ale po dvou-třech turnajích se už začaly na hřišti cítit jako doma a troufaly si víc a víc:). Důležité taky bylo to, že měly chuť hrát a nechaly si poradit. Asi jsem ale měla holkám koupit pořádné budíky, protože díky občasnému zaspávání některých hráček jsme musely hrát i v osmi lidech a bylo to náročné. Přesto ale holky ukázaly, že jsou bojovnice, a proto jim patří velký dík a pochvala. A jednu speciální pochvalu si zaslouží golmanky Žabka(Barbora Gojová) a především Aňa(Anna Meichsnerová), které nám kryly záda a i přes zdravotní potíže jsme se na ně mohly spolehnout.“
Jaroslav Urbánek:
„Zhodnocení turnajů a tréninků právě končící sezóny dorostenek týkající se zápasů: Holky byly po celou sezónu vynikající,  připravené na každý zápas a jejich herní schopnosti mají vzrůstající směr. Co se týče tréninků a trenérů: Dávají do toho vše, aby naučili hráčky tomu nejlepšímu ze svých zkušeností. Věřím, že některé hráčky budou v pozdějším věku reprezentovat naši zemi ve florbale.“


Na závěr bychom chtěly poděkovat hráčkám za skončenou sezonu a také jejich rodinným příslušníkům, kteří nám fandili.