Starší žáci A: Hodnocení sezony

11. května 2010, Leon

Trenér Leoš Šíma hodnotí uplynulou sezonu A-týmu starších žáků.

 

Sezónu starších žáků A hodnotím s odstupem času jako uspokojivou. Nechci hodnotit tým jen podle umístění v konečné tabulce, neboť toto bylo ovlivněno absencí klíčových hráčů v důležitých utkáních závěru sezóny, kdy nastupovali za družstvo dorostenců. V konečném důsledku pak nebylo možné bodovat v důležitých utkáních se soupeři v čele tabulky a tým se prohrami s Torpédem, Bixem a Vikings dostal na 4.příčku. 

      Budu-li hodnotit však tým z pohledu výkonostního vývoje jednotlivých hráčů, tak musím konstatovat, že nárůst výkonnosti byl přímoúměrný píli, tréningové kázni a chuti na sobě pracovat. To se projevilo zejména u Adama Zbořila, Martina Vaňhary, Patrika Michalíka a  Tondy Gárlíka. U několika hráčů se podepsala na výkonnosti nemoc či zranění a pak následná absence v tréninkovém cyklu.

      Pokud lze hovořit v číslech tak z celkem 18ti utkáních jsme dotáhli do vítězného konce 11, 1x jsme remízovali a odnesli jsme si celkem 6 proher, zejména tedy v závěru sezóny.
Nepřímým hodnocením kvality a výkonnosti celého týmu je účast šesti hráčů na regionálních výběrech, které se konají v Litvínově o tomto víkendu. Do konečného výběru byli nominování tito hráči: Adam Zbořil, Patrik Michalík, Ondřej Ohanka, Lukáš Krupička, Dennis Gruner a Dominik Lupták. Přejme jim, ať se na turnaji daří a domů ať si přivezou nové zkušenosti a poznatky, jak na tom výkonostně a herně se zbytkem republiky jsou.

      V závěru se musím zmínit i o výborném herním výkonu, přístupu k tréninkovým jednotkám a zodpovědnosti pětice mladších žáků, která s námi v závěru sezóny trénovala, hrála a sbírala zkušenosti (Filip Sklenovský, Štěpán Kostolány, Marcel Jakubec, Kasinec Lukáš a Richard Foltinek).

      Poslední akcí starších žáků bude účast na turnaji FAT CUP Junior, který se bude konat začátkem června a kde se s touto kategorii rozloučím.
Závěrem bych chtěl všem poděkovat za spolupráci a popřát hodně sportovních úspěchů v dalších sezónách.

Leoš Šíma