Vítkovice jedou na Pohár mistrů!!!

10. června 2010, CD

Místo konání: Lotyšsko, Valmiera. Akce: Pohár mistrů. Tam si Vítkovice zdánlivě zabouchly dveře ztraceným čtvrtým finále s Tatranem a následnou nepovedenou první třetinou rozhodujícího pátého zápasu. Teď se ale dveře nečekaně otevřely dokořán a Vítkovice nabídku ke vstupu přijaly. Český florbal budou opět po roce reprezentovat Vítkovice!

Tatran Střešovice se rozhodl odmítnout účast na letošním setkání nejlepších týmů a tak Vítkovice místo kvalifikace ve Finsku pojedou rovnou na finálový turnaj Poháru mistrů do Lotyšska.

      Loni hostil Pohár mistrů dánský Frederikshaven a Vítkovice na něm vybojovaly celkově páté místo. Ve skupině podlehly nejdříve finskému Tapanillanu Erä 1:6. Jediným střelcem byl po přihrávce Patrika Suchánka Milan Tomašík. Pak sice ostravský celek rozstřílel estonského mistra Tähe 12:4, ale v rozhodujícím zápase o postup mezi nejlepší čtyři podlehl švýcarskému mistru Wileru Ersigen 0:4. V souboji o celkově páté místo si Vítkovice bez nejmenších problémů poradily s dánském šampionem Rodevro 5:0. Pozdější vicemistr Erä letos jako vítěz finského poháru pořádá domácí kvalifikaci, do které se původně dostaly i Vítkovice. Nyní ji však mohou přeskočit a soustředit se přímo na Pohár mistrů. Ten proběhne v termínu 5.-9.října 2010 v Lotyšsku.

      Vítkovice už znají jméno jednoho svého soupeře. Stejně jako loni jím bude švýcarský mistr SV Wiler-Ersigen. Podivný systém nasazování přisoudí do skupiny B k těmto dvěma týmům také lepšího z dvojice postupvších ze dvou kvalifikací (východní a západní), ale především vítěze tříčlenné kvalifikace Top4, ve které se objeví švédský mistr Storvreta, švýcarský vítěz poháru Tigers Langnau a finský Tapanillan Erä. Jestli se Vítkovice potřetí za sebou v evropských pohárech potkají s finskou Erä, se ještě uvidí, každopádně favoritem Top4 kvalifikace je Storvreta.

Hlavní trenér Radomír Mrázek neskrývá radost. "Po loňském zážitku z tohoto turnaje nebylo možné váhat a nabídku k účasti na tomto turnaji nepřijmout. Potkáme se opět s nejlepšími týmy a hráči světa, což je pro nás další skvělá výzva a možnost zvednout prestiž našeho klubu. Hráči, kteří na tento turnaj budou nominováni, naberou spoustu zkušeností a sebevědomí do další kariéry. Těším se." a dodává: "Do Lotyšska jedeme samozřejmě reprezentovat i naše partnery včetně města Ostravy."

 

Pohár mistrů se odehraje ve Valmieře v říjnu, přesněji 5.-9.10.2010. Titul z loňského roku bude obhajovat finský tým SSV.

POHÁR MISTRŮ (5.-9.října, Valmiera, Lotyšsko)
Skupina A: SSV (FIN), RTU/Inspecta (LAT) , Team Arhus Floorball (DEN), Q2
Skupina B: SV Wiler-Ersigen (SUI), 1. SC WOOW Vitkovice (CZE), Q Top4, Q1


Q West: (25.-29.srpna, Oslo, Norsko)
Tunet IBK (NOR)
Amsterdam FB Agents (NED)
CUF Leganes (ESP)
LGS L´Aquila (ITA)
IFK Paris (FRA)


Q East: (25.-29.srpna, Budapešť, Maďarsko)
Skupina A: Olimp (RUS), Dunai Krokodilok SE (HUN), SC Locomotive Kutaisi (GEO), Itak Sport Borovnica (SLO)
Skupina B: SK Augur (EST), SK Dragons Ruzinov (SVK), Vendetta (BLR)


Q Top4: (27.-29.srpna, Helsinki, Finsko)
Tapanilan Erä (FIN)
Unihockey Tigers Langnau (SUI)
Storvreta IBK (SWE)