Přípravka v centru: Hodnocení sezony

21. června 2010, CD

Vítkovice si zakládají na práci s mládeží. Nejmenší kluci trénují na školách a v přípravkách v Porubě, na Dubině i v centru Ostravy. Přinášíme zhodnocení sezony z pohledu trenéra přípravky v centru Stanislava Sladkého.

Přípravka v centru trénovala v hale SVČ na Ostrčilově ulici. Na konci října loňského roku se počet ustálil na 18 hráčích. Trénovali jsme 2x týdně a tento počet už byl dostačující na to, aby se dobře pracovalo.

      Utvořil se dobrý kolektiv, který se rychle učil základy florbalu. Důraz byl kladen na všeobecné dovednosti (práce s míčkem, zpracování, přihrávka). Prostor byl také na dovednostní soutěže a hry, které byly součástí mnoha tréninků. Čas se našel i na zapracování na fyzické kondici. V průběhu roku začali vyčnívat jedinci, kteří se učili velmi rychle a začal se projevovat jejich talent pro tento sport.

      Zúčastnili jsme se čtyř turnajů vítkovických přípravek, z nichž jsme tři uspořádali na domácí hale SVČ, jeden jsme odehráli na Dubině. Turnaje byly velkým přínosem jak pro kluky samotné, tak pro mě.
      De facto celá přípravka přechází do kategorie elévů, kde jim přeji hodně zdarů a úspěchů, ať dál rozvíjejí svůj talent a ať mají stejnou radost z florbalu, jakou měli u mě v přípravce. Novému trenérovi Petru Gajdovi přeji s klukama hodně štěstí.

Stanislav Sladký