South Bohemia Regent Cup: Vítkovice zatím bezchybné

16. července 2010, CD

Základní skupinou B výborně obsazeného turnaje v jižních Čechách prošly Vítkovice bez zaváhání. Do osmifinálové skupiny jdou z prvního místa! aktualizováno.

Ve svém úvodním vystoupení na turnaji narazily Vítkovice na Štíry České Budějovice a se soupeřem si poradily. Vyhrály 7:2. Hned za hodinu již na úřadujícího vicemistra ČR čekal další celek z nižších lig. Ani Litolica Ústí nad Labem nebyla pro Vítkovice vážnějším soupeřem a odešla s výpraskem 11:1.

Poslední zápas skupiny nabídl jihočeskému publiku ostravské derby. Vítkovice-BiX. Městský rival již nebyl tak snadným soustem, nicméně i závěrečný zápas základní skupiny vyhrály Vítkovice a to poměrem 8:4.

"Oba úvodní zápasy, jak s Českými Budějovicemi, tak s Lysou nad Labem, byly celkem jednoznačně v naší režii. Drželi jsme míček na svých hokejkách, hráli do zatažených obran. Zápasy jsme v podstatě kontrolovali.
      Zápas proti BiXu byl klasickým derby. Tvrdý, důrazný. My jsme ale byli lepší v kombinaci na soupeřově polovině, vypracovali si hodně šancí a řadu z nich proměnili.
      Zahráli si úplně všichni, tj. všech 18 hráčů i všichni tři brankáři. Proti Českým Budějovicím chytal Suchánek, druhý zápas mladý Rataj a proti BiXu Ciompa. Všichni noví hráči zapadli do kolektivu, ve hře se uplatnili, takže zatím spokojenost.

      Musím pochválit pořadatele. Turnaj je po organizační stránce perfektně zajištěn, vše probíhá naprosto beu problémů. Jediným problémem tak zůstávají velká vedra v halách." netají se spokojenotí trenér Mrázek.

Do osmifinálové skupiny tak jdou z prvního místa a zítra je čekají tři zápasy s týmy skupiny A. Tam je čtveřice Chodov, Znojmo, Liberec a Dačice. K prvnímu zápasu nastoupí Vítkovice v 10:20.

Více na http://southbohemiacupjh.ic.cz/index.php/vysledky.