Radomír Mrázek: Nejvíc se těším na Sirius

21. července 2010, CD

Trenér Radomír Mrázek o uplynulém South Bohemia Regent Cupu v Jindřichově Hradci a také o nadcházejícím srpnovém Czech Openu.

 

Ahoj Radku, právě skončil SBRC. Jak jsi s turnajem s globálního hlediska spokojen?
"Turnaj byl organizačně zajištěn naprosto profesionálně, nedá se nic vytknout, pouze poděkovat!"

Jaký účel měl přesně plnit v přípravě Vítkovic? Splnil tento účel?
"Prvořadé bylo stmelit nově se tvořící kolektiv, což se povedlo. Na turnaji jsme odehráli 9 utkání 2x 20 minut, takže jsme si otestovali jak jsme na tom kondičně a fyzicky a vzhledem k tomu, že nejvíce branek jsme stříleli až v druhých polovinách utkání, tak můžu říct, že tento test dopadl dobře."

Jak jsi spokojený s herním projevem nově se tvořícího týmu.
"Kolektivní výkon byl celkem dobrý, vyzkoušeli jsme si více herních systémů a kluci na to reagovali ucházejícím způsobem."

V týmu se objevilo vedle posil Poláška s Petříkem i mnoho mladých hráčů juniorského věku. Počtáš s nimi i na extraligu? Kteří se osvědčili nejvíce?
"Lukáš Petřík s námi nebyl, ale Radim Polášek i Pavel Barabáš ukázali, že pro náš tým budou platnými posilami. O mladých hráčích řeknu pouze to, že dostali první šanci a jistě dostanou i další, ale musí na sobě mnohem více pracovat."

Finále bylo reprízou posledních tří finále Fortuna extraligy. Jak hodnotíš zápas? Měl extraligové tempo nebo byl přece jen znát fakt, že šlo o přípravu?
"Tak extraligové parametry mít ani nemohl, protože to byl již devátý zápas během tří dnů, ale svou kvalitu určitě měl, jen tempo bylo logicky pomalejší."

Byl rozlosován Czech Open. Jak se ti líbí soupeři v základní skupině?
"Future známe, na Sirius se ve skupině těším nejvíc a se švýcarskou repre si vyzkoušíme co by mohlo platit i pro pohár mistrů."

Ano, s Wilerem to bude generálka na Pohár mistrů. Vítkovice na něj narazily i na loňském ročníku v Dánsku. Jak hodnotíš hru Wileru? Co očekávat?
"Nepříjemná celoplošná osobní obrana umocněná centimetry a kilogramy většiny jejich hráčů nedává mnoho prostoru pro nějaký větší zážitek ze hry."

Do Wileru přichází Henrik Quist, florbalista zvučného jména, na Czech Openu velmi známý a oblíbený. Co jsou dle tvého názoru jeho největší přednosti a dokáží jej vítkovičtí hráči pokrýt?
"Je to komplexní hráč, ale při kvalitě kádru Wileru nemá cenu se soustředit na pokrývání jednoho hráče."

Chtěl bys takového obránce do týmu? 
"Nevím jaký je povahově, ale po herní stránce je to zbytečná otázka."

S jakými úmysly pojedou Vítkovice na Czech Open? Kam až mohou letos Vítkovice na Czech Openu dojít?
"Ty cíle jsou stále stejné, je to příprava, konsolidování sestavy, zkoušení systémů, výsledky jsou pro mě na druhém místě. Takže finále prostě no..."

Rozhovor: CD
Foto: Roša