Vítkovické ženy posílí dravé mládí

24. července 2010, Redakce

Novými posilami vítkovických juniorek a žen jsou Hana a Edita Hendrychovy.

 

Obě hráčky přichází z týmu FBC Lipník a kopírují tak dřívější cestu dnes už jednoho ze základních pilířů vítkovické sestavy Tamary Hašové. Ačkoli by to mohlo mást, nejedná se o sestry, nýbrž sestřenice, obě šestnáctileté talentky, které přichází do Vítkovic rozvíjet své umění a poočku se koukat krom juniorského i po dospělém dresu rytíře Vítka.

 

      Edita Hendrychová je svým povoláním obránce a ve vítkovickém dresu se představila již na turnaji Fatpipe cup, kde se rozhodně neztratila. V uplynulé sezóně nastupovala v 1.lize juniorek a 2.lize žen, kde odehrála celkem 25 zápasů a připsala si 16 branek a 12 asistencí. Kromě toho nastupovala pravidelně v chlapeckých florbalových soutěžích organizovaných občanským sdružením Orel.

 

 

 

 

 

 

 

      Hana Hendrychová je florbalová univerzálka, schopná hrát jak v obraně, tak útoku a její předností je především výborný přehled na hřišti. Stejně jako Edita nastupovala v dresu FBC Lipník v 1.lize juniorek a 2. lize žen, kde loni odehrála 28 zápasů a připsala si 34 vstřelených branek a 5 asistencí. Ve vítkovickém dresu by měla mít Hana premiéru na pražském turnaji Czech Open.

 

 

 

 

 

Foto: archiv FBC Lipník