Vítkovice posílí slovenská reprezentantka Denisa Ferenčíková

31. července 2010, CD

Výraznou posilu pro nadcházející sezónu hlásí vítkovické extraligové ženy. Do týmu bronzových medailistek přichází slovenská útočnice a mezinárodně ostřílená hráčka Denisa Ferenčíková. Stane se tak prvním hráčem či hráčkou slovenské národnosti působicím v některém z vítkovických týmů.

 

      Denisa Ferenčíková je jednou z nejznámějších a nejvýraznějších slovenských hráček současnosti, nepostradatelnou osobností reprezentačních výběrů. Do Vítkovic přichází z celku bronzového týmu slovenské extraligy FBK Tvrdošín. Během své dosavadní kariéry působila v týmech Juventa Žilina, Insport Sereď a FBK Tvrdošín, kde za poslední dvě sezony slovenské extraligy odehrála 44 zápasů a dosáhla v nich 51 branek a 83 asistencí. Ve svých 19-ti letech pak už stihla jedno seniorské a dvě juniorská mistrovství světa, všehovšudy 32 mezinárodních zápasů a v nich nastřádáno 42 kanadských bodů.

      Nyní se přichází pokusit se proniknout mezi přední osobnosti ve vítkovickém ženském týmu a poprvé by se měla v dresu s rytířem Vítkem na prsou a číslem 10 představit na pražském turnaji Czech Open.

 

 

Foto: http://www.wfc2010.cz/http://www.fbktvrdosin.php5.sk/, http://www.czechopen.cz/