Vítkovický průvodce Czech Openem

02. srpna 2010, CD

V základních skupinách Czech Openu 2010 se představí celkem 6 vítkovických týmů. Dva elitní celky doplní ještě junioři, B-týmy mužů a žen a letos také premiérově tým juniorek, který bude startovat v kategorii žen. To je slušná dávka zápasů a sledovat je bude přehledně a aktuálně možné snad jen na internetových stránkách. Kdo se ale vydá do Prahy, ať už jako účastník či pouze divák, bude moci shlédnout zápasy na vlastní oči.

 

A kdo by chtěl stihnout opravdu všechno vítkovické, nemá šanci. Připravili jsme ale drobného podrobného průvodce vítkovického fanouška po základních skupinách Czech Openu.

Čtvrtek 12.8.
8:20   Vítkovice Mustang - Třebíč, hala Sparta II.    
Jako první zasáhnou do turnaje Mustangové. Ve skupině mají vedle finského výběru Kiss Kiss ještě polský Nowy Targ. O kvalitě týmů svědčí například to, že se v jeho dresu objeví hned šestice hráčů z první desítky kanadského bodování polské ligy uplynulé sezony. V jediném českém souboji skupiny B20 narazí Mustangové na Spartak Třebíč. Jako zápasový warm-up Czech Openu proč ne…
11:00   Vítkovice - Pixbo, hala Tatran Střešovice    
V nově rekonstruované hale ve Střešovicích odehrají celou základní skupinu elity vítkovické ženy. A hned v prvním zápase narazí na jednoho z favoritů celého turnaje, švédského florbalového giganta Pixbo Wallenstam. Ve skupině pak čekají druhého vicemistra ČR za uplynulou sezonu Vítkovice mimo českého a slovenského mistra další dva švédské týmy. Poprvé se ve vítkovickém dresu vedle další posil představí také slovenská reprezentantka Denisa Ferenčíková.
13:20   Vítkovice - Wiler, hala Sparta I.      
A zpátky na Spartu. Tady již vypukne program i elity mužů a ve svém prvním vystoupení skříží vítkovický A-tým hokejky se švýcarským šampionem Wilerem Ersigen. V posledním měření sil zvítězil švýcarský tým na Poháru mistrů 2009 4:0. Vítkovice mají v posledních letech na Czech Openu výbornou formu, hrají atraktivní florbal, není jim však souzen postup do posledních fází soutěže. Loni ztrotskotaly na IBK Dalen, se kterým vypadly v krásném zápase 3:4 na samostatné nájezdy.
15:20   Vítkovice B - Chodov white, hala ČVUT    
Přesouváme se na halu ČVUT, kde nastoupí také B-tým žen ke svému úvodnímu klání na Czech Openu. Soupeřkami jim bude tým Chodova, který postavil v kategorii hned dva týmy. Za naši ženskou zálohu nastoupí mimo jiné i legenda vítkovického florbalu Monika Adamová, která byla například i u předloňského bronzového úspěchu v elitní kategorii žen.
17:00   Vítkovice - Riders, hala Jižní Sportovní    
A jedeme na Chodov, kde se v zřejmě nejatraktivnějším utkání skupiny utkají vítkovičtí junioři se švýcarským výběrem Riders FB. V dresu juniorů se můžou objevit nové posily Vítkovic z MVILu Hrabová, reprezentanti Hájek a Rataj. Oporou by měl být Petr Jankulár. Na turnaji mohou v této kategorii startovat hráči ročníku 1991 a mladší, takže v dresu juniorů by se v průběhu turnaje mohl objevit např. Vít Hrubý, Vojtěch Vlček, Pavel Jankulár, či Jiří Juhaňák.
18:40   Vítkovice - Heidi´s Eleven, hala HAMR Braník    
Jedeme na komplex hal zvaný Braník. Čtyři hřiště pod jednou velkou střechou poskytnou florbalové útočiště mnoha týmům. Včetně vítkovických juniorek, které zde odehrají celou základní skupinu. Ve svém druhém utkání vyzvou švýcarský výběr Heidi´s Eleven. Mladé hráčky jedou sbírat cenné zkušenosti a právě tento zápas bude jedním z těch, které by tento cíl měly do puntíku naplnit.
20:00   Vítkovice - Alunda, hala Tatran Střešovice    
Tady to bude skutečně o prsa, ale s malou pomocí zpoždění na Tatranu se to stihnout dá. Kdo by neměl za celý den dost, může se tryskem přesunout ještě na halu ve Střešovicích na třetí čtvrteční utkání vitkovického elitního týmu žen. Ten se od osmé hodiny večerní utká se švédským týmem Alunda IBF. Kdo by za celý den nestihl pojíst, doporučují se u paní v okýnku na Tatranu vynikající párky a žlutá sodovka. Jestli tam to okýnko a oblíbená paní ještě po rekonstrukci haly bude.
22:00 Výlet lodí
Zbude-li síla a energie, je zde možnost strávit příjemný zbytek večera na lodi. Účastníci turnaje se mohou projet po Vltavě na parníku, dvouhodinová jízda s diskotékou vyplouvá ve 22 hodin z přístaviště Výtoň.
Pátek 13.8.
8:40   Vítkovice - Sirius, hala Sparta Podvinný mlýn    
Pověrčivými lidmi oblíbený pátek třináctého zahajujeme zostra. Již v 8:40 se v pražském chrámu florbalu zasvěceném na Spartě Podvinném Mlýně střetnou v dalším taháku skupiny Vítkovice se švédským obhájcem zlata z Czech Openu 2008 Siriusem!
11:20   Vítkovice - Jablonné, hala HAMR Braník    
Základní skupinu zakončí juniorky proti výběru Jablonného. Utkání s téměř neznámým týmem definitivně určí pořadí ve skupině. Doufejme, že jím nezamíchá tak, že se v druhém kole play-off nestřetnou týmy Vítkovice B a Vítkovice Junior. I to se totiž lehce může stát.
13:00   Vítkovice - Dalen, hala Tatran Střešovice    
Šestičlennou základní skupinu zakončí ženy dalším soubojem se Švédskem. O tom, že je Czech Open vynikající prověrkou před sezonou plným kvalitních soubojů, není pochyby. Soupeřem Vítkovic bude tentokráte Dalen.
14:00   2AA - 1AB, hala Sparta I.      
A začíná play-off! Turnaj se překlápí ze základních skupin do další fáze. Skončí-li A-tým mužů Vítkovic v základní skupině A na druhém místě, postoupí do osmifinálové skupiny, kde jej čekají nejlepší dva týmy ze skupiny B (KooVee, Chodov, Liberec, Pixbo). Tři z těchto čtyř týmů postoupí do čtvrtfinále. Zápasy ze základních skupin se započítávají. Ve 14 hodin by Vítkovice narazily na vítěze skupiny B. Od 15 hodin pak nastoupí vítěz "vítkovické" základní skupiny proti druhému ze skupiny B.
15:00   3AA - 4AB, hala Sparta Podvinný mlýn    
Naopak nepostoupí-li muži Vítkovic z prvního či druhého místa základní skupiny do osmifinálé skupiny, čeká je klasický pavouk play-off o dvě poslední postupová místa do čtvrtfinále. Do něj zasáhnout týmy na třetích a čtvrtých místech základních skupin. Všechny tyto zápasy bude hostit hala Sparty na Podvinném mlýně. Skončí-li Vítkovice na třetím místě základní skupiny, nastoupí v 15 hodin proti nejhoršímu týmu skupiny B. V případě, že svou základní skupinu zcela prohrají, nastoupí v boji o bytí a nebytí až v 17:20 proti třetímu ze skupiny B. Postoupí-li, o postupové čtvrtfinálové místo svedou večer ještě jeden souboj!
18:50   3EFA-6EFB, hala Děkanka,   5EFA-4EFB, hala Tatran Střešovice
Až skončí pětizápasový zápasový maraton žen v základních skupinách elity, začne play-off. První dva týmy obou skupin postoupí přímo do čtvrtfinále a v pátek do večera budou mít možnost alespoň částečné regenerace. Ostatní týmy si to o postup rozdají v předkole play-off, jakýmsi osmifinále. V 18:50 nastoupí 3.tým z "vítkovické" skupiny na hale na Děkance proti nejhoršímu z B-skupiny. Ve stejný čas na Tatranu 5.tým z "vítkovické" skupiny proti 4.týmu z "béčka".
20:00   4EFA-5EFB, hala Děkanka,   6EFA-3EFB, hala Tatran Střešovice
Zbylé dva zápasy se hrají od 20 hodin. Vítězové zápasů postupují do čtvrtfinále Czech Openu, kde je čekají nejlepší týmy po základních skupinách.
Své zápasy play-off ještě v pátek odpoledne hrají také junioři, Mustangové, ženy B i juniorky. V sobotu se pak již hraje opravdu o všechno. Zápasy play-off se vším všudy. Největší florbalový turnaj světa se již blíží, startuje 12.srpna !!!