Filip Heczko: Chtěl bych s florbalem ještě něco dokázat

02. srpna 2010, CD

Vítkovice získaly do svých řad zkušeného obránce Filipa Heczka. Havířovský odchovanec strávil uplynulou sezonu v Mladé Boleslavi, nyní se vrací zpátky na sever Moravy. Ne však do Havířova, ale do Vítkovic!

 

Ahoj Filipe, vítám tě ve Vítkovicích. Co tě k nám přivedlo ?
Ahoj Romane, děkuji za přivítání. Jak už dobře víš, vracím se zpět na Moravu. Po semifinálové sérii v MB jsem dostal nabídku od trenéra Mrázka, pokud se budu vracet, tak se mám ozvat. Taky to tak dopadlo. Byly mezi tím nějaké problémy, ale vše se rychle a seriózně vyřešilo. Jsem za to rád.

Bylo těžké zvažování návratu do mateřského Havířova? Proč sis vybral Vítkovice?
Těžké to určitě nebylo. Mám zde rodinu a plno přátel.
Líbí se mi herní styl Vítkovic a mladý kolektiv. Vždy dobře připraveni jak herně, tak takticky. To jsou pro mě důležité faktory, které mě táhly směr Vítkovice. Jsem ještě mladý, florbal mě pořád ve velké míře naplňuje a chtěl bych s ním ještě něco dokázat. Proto Vítkovice.

Proč odcházíš z Mladé Boleslavi? Přeci jen je to tým plný ambicí...
Hlavní důvod, proč jsem přijal nabídku do MB, byla možnost nastoupit do perspektivní práce, která bohužel nevyšla. Od toho se vše odvíjí můj odchod z MB.  
Beru to jako další zkušenost do života a tak to bere i MB.
Ano, MB má silný tým a letos bude opět bojovat o finálovou účast. Ale to my máme taky :)

O prázdninách si prodělal operaci? O co šlo? Je již všechno v pořádku?
Před cca čtyřmi týdny jsem byl na operaci tříselné kýly. Nevím sice, kde jsem k tomu přišel, protože na zvedání těžkých věcí nemám, tak to radši nedělám :). Náhodička byla, že jsem ležel na pokoji s Otou :) (vítkovický medik). Operace proběhla v pořádku, bohužel ještě nejsem schopen potit krev na tréninku jako kluci a proto se snažím alespoň individuálně připravovat, abych se mohl co nejdřív připojit k ostatním. Chtěl bych stihnout Czech Open.

Už víš, jaké budeš mít číslo? Je to tvoje oblíbené nebo klasicky "prostě zbylo"?
Na tady ty věci ještě nebyl čas. Od elévkůu jsem nosil číslo 12, patřím do skupiny "prostě zbylo". Přišel jsem poslední na zápas :)  V mužském "A" v Havířově jsem ho musel sundat, tam ho nosí zdejší ikona a kapitán Pavel Bezděčík. Dostal jsem číslo 9 (tohle nosí pouze střelci, to já nebyl). Takže v MB jsem ho rád přenechal Petrovi Novotnému a oblekl č. 12. Uvidíme, co vyfasuji teď, jelikož obě čísla nosí PÁNI hráči :) . Takže je čas vybrat nové.

Kdy ses zapojil do týmové přípravy? Jaké jsou první pocity?
Ještě jsem se aktivně nezúčastnil, určitě budou jen pozitivní. Byl jsem se podívat na tréninku a panuje dobrá nálada, protože je období fasování věcí :)

S Vítkovicemi se s největší pravděpodobností podíváš do Lotyšska na Pohár mistrů. Na to se určitě těšíš...
Ano, těším se. S vidinou tam přijet a udělat dobrý výsledek. Potom Pohár mistrů je jak stvořen pro nabírání dalších florbalových zkušeností jak pro hráče, tak pro trenéry.

Jaké budeš mít ambice? Vítkovice se staly v posledních sezonách pravidelným účastníkem finálových bitev s Tatranem. Kam až dosáhnou podle tebe letos?
Zapadnout do týmu, stát se členem základní sestavy a hrát florbal, který bude bavit nás hráče a diváky. To jsou moje ambice na nadcházející sezónu.
Myslím si, že máme dost silný tým, i když byl oslaben o několik přestupů, tak tým nebyl stavěn na jednotlivcích, ale na kompaktnosti celého týmu a v tom je právě jeho síla. Proto si myslím a budeme se snažit, aby jsme opět  bojovali ve finálových bitvách.

Co bys vzkázal vítkovickým fanouškům?
Leťs go Vítky!!

Díky za rozhovor a v barvách Vítkovic přeji hodně úspěchů!
Děkuji za rozhovor, přeji ti vydařenou veselku :)

Rozhovor: Roman Sladký
Foto: Filip Heczko, Šárka Rojková