Pavel Brus: Odcházím jako hrdý hráč

03. srpna 2010, CD

Pavel Brus minimálně na rok opouští Vítkovice. Bude hrát společně s Turkkou Lehtinenem za Nokian KrP. Přinášíme krátký rozhovor s vítkovickým nyní již ex-kapitánem.

Čau Pavle. Chystáš se na svou druhou štaci v zemi tisíce jezer. S jakými pocity do Finska jdeš?
Zdravím Romane! Doufám, že jsme z větší míry už připraven, teď jen doladit nějaké svalové partie, poctivě dojet přípravu s týmem. A pocity? Hodně se těším, už jsem měl možnost potkat se s klukama a je to partička vymazlených borečků :).

Odcházíš jako kapitán vicemistrů ČR. Jak budeš vzpomínat na poslední tři medailové sezony ve Vítkovicích?
Neodcházím jako kapitán, ale jako hrdý hráč, že jsem mohl hrát s klukama. Vzpomínat jen v dobrém, hlavně na nejlepšího speakera v ČR. Za ty tři roky jsme udělali větší kus práce než kdy před tím a než některé kluby za 10 let, takže jsem svým způsobem pyšný a věřím, že nastala éra vítkovického florbalu. Kluci jsou rok od roku silnější a sebevědomější, letos budou hrát opět lepší florbal.
 
Který zápas z minulé sezony ti nejvíc utkvěl v paměti a proč?
Pamatuju si více zápasů, těch povedených ale i těch nevydařených, protože člověk by se měl umět poučit z chyb a zaroveň hledat motivaci v tom, co se podařilo. Ale utkvělo asi druhé semifinále s Boleslaví, jen si nemůžu vzpomenout proč...

Hodně si laboroval se zraněními. I proto jsi v první "finské" sezoně před třemi lety toho moc nenahrál (jen 10 zápasů). Jsi nyní v pořádku a připraven na sezonu?
No tenkrát jsme laboroval s více věcma, ale letos už vše vychází od začátku jak má. Cítím se zdravotně, kondičně, ale i psychicky připraven. Letos jsem přípravě obětoval hodně času, naběhal jsem mnoho kilometrů a nazvedal hodně kilo. A věřím, že to dříve nebo později přinese své ovoce. Ale stále nejdůležitější věcí je být zdravý. Potom už se člověk může udržovat a zlepšovat.

V jaké fázi přípravy se teď nacházíš?
Chceš to opravdu vědět? :) Přecházím ze zakladní rychlostní vytrvalosti na intenzivnější se silovými metodami.
 
V Tampere o společnost zřejmě nebudeš mít nouzi. Do Nokianu jde z Vítkovic i Turkka Lehtinen, ve městě se budeš poskávat i s Tuomasem Mustakalliem a taky Tomášem Sladkým. To je určitě jednoznačné plus, že?
No doufám, že to nebude jediná moje společnost....:D Je pravda, že se sešlo hodně věcí najednou, což v konečném součtu zní dobře. Ale i skutečnost že Nokian je mladý klub a věkem připominající hodně Vítkovice. S Turem to vidím na nekonečně noci na playstationu...

Už se ví, kdo po tobě převezme kapitánskou pásku?
Už jsem měl možnost "oficiálně" předat kapitánskou pásku Petru Kološovi, mám pocit že to někdo i zdokumentoval....:)
Tímto mu přeju hodně energie, pevné nervy a slušnou mluvu....:)

Co bys popřál Vítkovicím do sezony 2010/2011?
Jednotlivcům nezničitelné zdraví a touhu vítězit, mužskému áčku co nejvíce výher je možné a Vítkovickému klubu úspěšné hospodaření :) A tobě hodně štěstí, pevné nervy v manželství...:)

Díky a ať se ve Finsku dobře daří!!
Děkuji Romane, tobě taky hodně zdaru a ty prachy jako obvykle na účet, díky... :)

Rozhovor: Roman Sladký
Foto: Roša