Milan Tomašík: Zůstávám rád ve Vítkovicích

07. srpna 2010, CD

Nejproduktivnější hráč Vítkovic Milan Tomašík bude i v příští sezoně hájit modrobílé barvy. Poslední tři sezony nejméně padesátibodový hráč zůstává.

Během akademického mistrovství světa ve Švédsku se kolem Tomašíka točil nejeden světový klub. Nejreálnější a nejatraktivnější nabídku dostal ze švédského týmu IBK Dalen. Vše bylo ale podmíněno Tomašíkovým studiem na vysoké škole ve Švédsku přes projekt Erasmus. To se ale nakonec nepodařilo včas a do konce zorganizovat. Milan Tomašík chce dokončit bakalářské studium na VŠB, prodloužil smlouvu ve Vítkovicích a nadcházející sezonu stráví v Ostravě.

V loňské sezoně nastřílel Milan Tomašík v 31 zápasech 31 branek a na dalších 20 přihrál. V posledních třech medailových sezonách se vždy dostal na hranici padesáti bodů za sezonu a dvakrát se stal nejproduktivnějším hráčem týmu. Ve zlaté sezoně jej předskočil rovněž padesátibodový Martin Tokoš. Takový bodový přísun by se jen těžko nahrazoval.

SEZONA 2009/2010
Tomašík Milan 31   31+20 51   20

SEZONA 2008/2009
Tomašík Milan 32   28+22 50   15

SEZONA 2007/2008
Tomašík Milan 32   33+25 58   12



Ahoj Milane, pro příští sezonu zůstáváš v modrobílých barvách Vítkovic. Jak svůj nepřestup do Dalenu vnímáš?
Ahoj Romane. Zůstávám rád ve Vítkovicích a ke svému nepřestupu do Švédska se již nechci vracet. Udělali jsme za tím v klubu tlustou čáru a tím to končí...

Podíváš se na Pohár mistrů do Lotyšska. Co sis odnesl z loňského v Dánsku?
Hlavně zkušenosti. Moře zkušeností. Jak přímo z hřiště, tak i z tribuny. Jen se koukat na finále bylo ohromující. Ještě se máme co učit po všech stránkách. A hlavně stmelení kolektivu, týmové radovánky a pobavení se ve všech směrech :-). Doufám, že tomu letos nebude jinak a nějaké ty zkušenosti, které má většina hráčů z minulé sezony, dokážeme aspoň trochu prodat.

Odešli Finové a kapitán Brus, přišlo hodně mladých hráč, Polášek, a obránci Barabáš a Heczko. Jak vnímáš obměnu kádru?
Letos obměnu kádru vidím hodně nadějně, podle mě budeme ještě silnější než loni, pokud budeme všichni makat tak jak na přípravě :-), tak budeme hodně silní. Jak Polášek tak i Heczko patří k nejlepším v lize na svých postech a o Pavla se nebojím. Musí zapadnout do kádru a věřím, že se postupně vyhraje v kvalitního extraligového hráče. Pavel Brus ale podle mě bude chybět hlavně v pozici "che canavara".

Jak vidíš šance Vítkovic v základní skupině Czech Openu. Skupina to není nejlehčí...
Máš pravdu, není to nejepší šálek kávy, ale nalíjme si čistého vína. Na Czech Openu jde především o zabudování nových hráčů do týmu, sehrávání v nových pětkách, na výsledky se až tak nelze dívat. Ikdyž jakýkoliv solidní výsledek s kvalitním zahraničním klubem potěší, přednější bude pocit z dobře odvedené práce a předvedené hry :-).... Ale šance vidím nadějně, minimálně bychom měli postoupit...

Máte tam i Wiler. V posledním vzájmném zápase na Poháru mistrů se prezentovali místy až surovou hrou. Tebe samotného bezdůvodně knock-outoval brankář Streit a byl za to vyloučen. Vzpomínáš si na ten moment?
Wiler se takovouto hrou prezentuje nejen na poháru mistrů, Czech Openu, ale i v lize. Na inkriminovaný moment si pamatuji, asi jsem byl jeho brankovišti až moc blízko, dostal jsem lekci. Doufám, že mu ji budu moct vrátit v podobě golů v našem vzájemném zápase :-)... Takže od Wileru stejnou nebo alespoň podobnou hru očekávat lze, jsou velice dobře fyzicky vybavení a hrají osobní obranu po celém hřišti se kterou se ne všechny týmy a hlavně jednotlivci dokážou srovnat... Uvidíme, můžeme překvapit.

Milane, hodně štěstí na Czech Openu, Poháru mistrů i v extraligové sezoně!
Děkuji, a jak již řekl Pavel, peníze pošlete jako obvykle, na jeho účet. :-)

Rozhovor s Milanem Tomašíkem : Roman Sladký
Foto: Roša