Vítkovické ženské kádry před Czech Openem

07. srpna 2010, Redakce

S blížícím se letním vrcholem v podobě pražského turnaje Czech Open došlo ve vítkovických ženských týmech k dalším přesunům, a to jak majícím spíše administrativní charakter, tak k přímým přesunům hráček. Přinášíme vám o nich krátké zprávy.

 

      Spíše administrativního rázu bylo dotažení dalšího působení Hany a Evy Sládečkových. Stále populárnější opavská dvojčata budou i v příští sezóně brázdit extraligová hřiště v modrobílém vítkovickém dresu.

      Do týmu extraligových žen přichází podruhé zkusit štěstí Vladimíra Skalíková. Již zkušenější 21-letá sestra známého českého florbalisty Vojtěcha Skalíka do Vítkovic přestupuje z týmu FBK Horní Suchá. Vlaďka Skalíková již ve vítkovickém dresu působila v sezóně 2007/2008, nyní se do něj přes okliku v podobě herní pauzy a krátké epizody v týmu Horní Suché znovu vrací.

      K přestupovým přesunům došlo i na ostravské trase mezi Vítkovicemi a Remedicem. V týmu ostravské konkurence již dvě sezóny hostovala Jana Solková, jejíž angažmá se nyní mění na přestup. Opačným směrem, tedy do vítkovického dresu přestupuje šikovná juniorka Tereza Sikorová.

      V ženském týmu pak již neabsolvuje přípravu na sezonu Soňa Schaffnerová, naopak do přípravy se zapojí a pokusí se prosadit devatenáctiletá útočnice Petra Mandátová, jejímž předchozím působištěm byl klub SK Snipers Třebíč.

      Do týmu ženského áčka se také z béčka přesouvá a pokusí se obnovit svá dříve velmi úspěšná extraligová působení zkušená útočnice Monika Léblová.