Ženy po dvou letech opět bronzové! Junioři stříbrní!

16. srpna 2010, CD

Vítkovický florbal se na Czech Openu neztratil. Po dvou letech získaly ženy opět bronzové medaile. Junioři se dokonce probojovali až do finále v Tesla Aréně! V něm ale podlehli pražskému Future. Muži skončili v osmifinálové skupině.

 

 

 

Vítkovice měly letos na Czech Openu opravdu hojné zastoupení. Kromě elitních týmů mužů a žen se představili také junioři, Mustangové, ženy B a juniorky.

 

 

Muži se jako jediný český tým dostali do osmifinálové skupiny. Bohužel dvě prohry 1:3 s pozdějším vítězem turnaje Pixbem a finským Koovee znamenaly konec na turnajové pouti.

 

To ženy došly dále. V základní skupině si poradily se švédským trojbojem Pixbo, Alunda, Dalen i se slovenským mistrem Nemšovou. Nestačily pouze na pozdějšího vítěze Herbadent. Ze silné skupiny tak prošly přímo do čtvrtfinále překvapivě oba české týmy na úkor švédských. Ve čtvrtfinále porazily Vítkovice hráčky Liberce, v semifinále jim však vystavil stopku Dalen. Ženy Vítkovic vezou po roční pauze z Czech Openu opět bronzovou medaili.

 

Junioři si došli pro stříbro! Tým trenéra Gurkovského poznal hořkost porážky až v Tesla aréně. Do té doby kosil své soupeře, včetně favorizované švédské Husqarny či mistra ČR Střešovic. Ve finále ale na pražské Future v plné sestavě nestačili. Pro nově tvořící se tým je to výborný úspěch! Junioři Vítkovic tak zopakovali stříbrný úspěch z roku 2007.

 

Mustangové vstoupili do turnaje ze všech vítkovických týmů jako první a již v ve čtvrtek brzy ráno se mohli radovat z vítězství 4:2 nad Třebíčem. Pak ale přišly dvě prohry s favorizovanými zahraničními týmy z Finska a Polska. I přes jedno vítězství šli Mustangové z posledního místa ve skupině na Nory a ty se podařilo po heroickém výkonu porazit 3:2. V dalším kole jim ale los přivál do cesty extraligové Bohemians a to byla také konečná.

 

B-tým žen i s legendou Adamovou v sestavě nejprve prohrál s bílým týmem Chodova 2:4, ale pak dlouho jen vyhrával. Před skvělými diváky zdrtily Reisemücken Elite B 4:0 a přes neprostupnou obranu neprošel ani Uherský Brod a prohrál 2:0. A spanilá jízda pokračovala i v play-off. Vítkovice - Kutná Hora 1:0, Vítkovice – Žďár nad Sázavou 3:0! Brankářky Kluzová a Tořová nedostaly gól 4 utkání v řadě! Vítkovickou obranu překonal až modrý tým Chodova a na tento zásah bohužel již Vítkovice nedokázaly odpovědět.

 

Juniorky na zkušené došly dokonce až do čtvrtfinále ženského turnaje a byly blízko medaile! Tři vítězství v základní skupině (Pardubice 1:0, Heidi´s Eleven 3:1, Jablonné 4:2) znamenala první místo ve skupině. Pak mladý tým vyzrál nad Slovenky z Pruské a nezastavilo je ani extraligové FBC Remedium Ostrava! Až rezerva Herbadentu ve čtvrtfinále..


Celková bilance CHANCE CZECH OPEN 2010: stříbro juniorů, bronz žen. 36 zápasů, 22 vítězství, 2 remízy, 12 porážek. 91 nastřílených branek, 65 obdržených.

 

 

 

Z

V

R

P

SKORE

B

%

Muži Elita : 1. SC WOOW Vítkovice

5

1

1

3

7

:

11

4

26,67

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Muži : 1. SC WOOW Vítkovice Mustang

5

2

0

3

8

:

16

6

40,00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Junioři : 1. SC WOOW Vítkovice

7

6

0

1

36

:

12

18

85,71

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ženy Elita : 1. SC WOOW Vítkovice

7

4

1

2

16

:

15

13

61,90

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ženy : 1. SC WOOW Vítkovice

6

4

0

2

12

:

5

12

66,67

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ženy : 1. SC WOOW Vítkovice Junior

6

5

0

1

12

:

6

15

83,33