Czech Open: Koovee nepustilo Vítkovice do čtvrtfinále

16. srpna 2010, CD

Vítkovice dokázaly na Czech Openu odehrát výborné partie s předními světovými týmy. Jako jediný český zástupce proklouzly do osmifinálové skupiny.

 


Vítkovice se na hrací ploše ukázaly již ve středu v přátelském zápase s Tatranem Střešovice, ve kterém si trenér Mrázek mohl nanečisto vyzkoušet nově tvořené pětice a systém hry. Zápas skončil remízou 3:3. Za Vítkovice se trefili dvakrát Polášek a jednou Tokoš.

V prvním oficiálním utkání na Czech Openu narazili muži Vítkovic na švýcarského mistra Wiler Ersigen. V utkání padl jediný gól a ač byl jeho autorem vítkovický obránce Vlček, radoval se Wiler. V přesilovce se míček nešťastně odrazil od vítkovického obránce za záda brankáře Ciompy. „Hořeli jsme v dodržování obranného systému, ale přesto jsme si vytvořili dostatek příležitostí na to, abychom uhráli lepší výsledek“, posteskl si po prohře 0:1 trenér Mrázek.

V „českém“ souboji skupiny pak Vítkovice porazily brankami Poláška, Lukáše Hrubého a Ťopka pražské Future 3:2. I když se to podle výsledku nezdá, utkání mělo jednoznačný průběh. „To utkání jsme měli pevně v rukou. Pouze pár našich individuálních chyb a neproměňování šancí drželo soupeře ve hře.“, konstatoval Mrázek.

V posledním souboji skupiny se švédským Siriusem musely Vítkovice vyhrát, remíza 2:2 za předpokládané výhry Wileru s Future měla znamenat třetí místo ve skupině. Future ale šokovalo výhrou 7:4 a Vítkovice tak postoupily se Siriusem do osmifinálové skupiny. Proti Siriusu se prosadil přesilovkovým gólem Jan Jelínek a na 2:2 vyrovnával nechytatelně Patrik Suchánek. Vítkovice mohly reálně pomýšlet i na vítězství, což dokládají i trenérova slova: „Utkání se Siriusem jsme měli jednoznačně vyhrát. Bohužel uspokojení našich hráčů s pomalým tempem hry soupeře a opět neproměňování jasných šancí znamenalo pouze remízu.“

V osmifinálovém souboji se Vítkovice střetly nejprve s Pixbem Wallenstam a poté s finským Koovee, za které nastupuje i vítkovický odchovanec Tomáš Sladký. Oba zápasy ale prohrály 1:3 a to znamenalo konec na turnaji. V souboji s Pixbem předvedl svou vytříbenou techniku v trestném střílení kapitán Petr Kološ a vyrovnal na 1:1, porážce však nezabránil. V utkání se prezentoval velice dobře Milan Tomašík, několik svých slibných akcí ale k brankové koncovce nedotáhl.
      I remíza by stačila Vítkovicím v utkání s Koovee k postupu. První poločas utkání hraného na 2x20 minut vyzněl navíc jasně pro Vítkovice! Brankou Jiřího Juhaňáka, kterého zadovkou vybídl ke skórování Tokoš, navíc vedly, ale druhou půlku bohužel ovládli Finové a třemi brankami utkání otočili. V závěrečném vítkovickém power play pečetil vítkovický osud na turnaji Sladký.
     Utkání a de facto výsledek celého turnaje zhodnotil trenér Mrázek takto: „V posledním zápase s finským Koovee jsme ukázali, že na soupeře máme, ale musíme chtít celý zápas.
Nejdůležitější ale je, že to, co jsme chtěli na turnaji dávat dohromady a zkoušet, se nám podařilo. Přesto je jasné, že do Poháru mistrů a do play-off máme před sebou plný kýbl detailů, na kterých musíme v tréninku tvrdě pracovat.“

      Vítkovice se jako jediný z osmi českých týmů dokázaly prokousat ze základní skupiny do osmifinálové. Klíčová byla nakonec remíza 2:2 s pozdějším finalistou Siriusem. Do čtvrtfinále se ale Vítkovice nepodívaly. Vítězem Chance Czech Openu 2010 se stal tým Pixba Wallenstam, který porazil ve fantastickém finále právě Sirius 10:9 po samostatných nájezdech.

Kanadské bodování vítkovických hráčů na Czech Openu:
SUCHÁNEK Patrik 2 (1+1)
HRUBÝ Lukáš 2 (1+1)
KOLOŠ Petr  2 (1+1)
POLÁŠEK Radim 2 (1+1)
JELÍNEK Jan  1 (1+0)
JUHAŇÁK Jiří 1 (1+0)
ŤOPEK Karel  1 (1+0)
TOKOŠ Martin 1 (0+1)
HECZKO Filip 1 (0+1)
TOMAŠÍK Milan 0
VLČEK Vojtěch 0
MOJŽÍŠEK Jiří 0
BARABÁŠ Pavel 0
HRUBÝ Vít  0
JANKULÁR Pavel 0
SOVA Oldřich 0

CIOMPA Roman 0 2,000 4/2
SUCHÁNEK Marcel 0 2,000 6/3