CZECH OPEN 2010 – Vítkovické juniorky na zkušené obstály na výbornou

17. srpna 2010, Redakce

Vítkovické juniorky dokráčely v ženské kategorii až do čtvrtfinále! Na své pouti vyřadily slovenkého vicemistra či extaligové FBC Remedicum Ostrava!

 

Dalším z řady týmů, které Vítkovice vyslaly na turnaj Czech Open bylo družstvo juniorek. Jelikož se na turnaji Czech Open juniorská kategorie v ženách nepořádá, vyrazil tento tým do bojů v kategorii dospělých s cílem získávat nové zkušenosti a zážitky. Tento záměr se povedl na výbornou a juniorky si připsaly několik senzačních skalpů favorizovaných soupeřů.

      Šťastným útočištěm vítkovických juniorek pro premiérový Czech Open se stala hala na Braníku, kde až na závěrečné čtvrtfinále svedly všechny své boje a všechny byly boji vítěznými. V úvodním utkání čekal na juniorky tým Sokol Proxisky Pardubice, tedy tým hrající českou divizi 1.ligy. Utkání bylo vyrovnané a na obou týmech bylo znát, že do turnaje teprve vstupují a sžívají se s turnajovým prostředím. Zápas tak nakonec rozhodla jediná trefa z hokejky Kristýny Gazurové a gólmanka Anna Meichsnerová si připsala své první čisté konto na turnaji.

      Ve svém druhém čtvrtečním zápase narazily vítkovické juniorky na svého premiérového zahraničního soupeře, kterým byl švýcarský výběr Heidi´s Eleven. Juniorky zvládly utkání poměrně snadno, střelecky se vydařilo především autorce dvou gólů Romaně Haunerové a jednu branku si připsala i turnajová posila z Třebíče Petra Mandátová. Do turnaje tak vstoupily vítkovické juniorky nadmíru úspěšně a po prvním hracím dni měly na kontě stejně jako jejich starší spoluhráčky v Elitě plný počet bodů.

      V pátek čekal na juniorky souboj ve skupině zatím neporažených a tedy zápas o první místo v tabulce. Soupeřem byl druholigový FBC REAST Jablonné nad Orlicí. Utkání začalo pro Vítkovice nadějně, když se trefila Tereza Voláková, soupeř však dokázal postupně skóre otočit a dostat se do vedení 2:1. Vítkovické juniorky však neztratily hlavu a utkání se jim brankami Lucie Miksové, Romany Haunerové a novicky ve vítkovickém dresu Terezy Sikorové povedlo otočit. Vítězstvím ve skupině si tak zajistily juniorky přímý postup do 1/16 finále a tedy i volné páteční odpoledne. 

      V sobotu již začalo play-off i pro vítkovické juniorky. A začalo velmi zostra. Soupeřem juniorek byl slovenský extraligový vicemistr, tým ŠK Pruské. Slovenky vedené reprezentační kanonýrkou Ivanou Hrehušovou vítkovické juniorky od počátku pevně svíraly, nicméně s přispěním výborného výkonu gólmanky Anny Meichsnerové a notnou dávkou štěstí se vítkovickým juniorkám dařilo držet bezbrankový stav. A nakonec zafungovalo i ono známé nedáš dostaneš. Po mnoha neproměněných šancích soupeřek přišla vítkovická přesilovka, kterou poměrně záhy střelou pod horní tyčku využila Petra Mandátová. Závěrečnému náporu Slovenek se vítkovické juniorky s vypětím všech sil ubránily a připsaly si tak první senzaci na turnaji.

      Soupeřem pro další kolo, tentokrát již osmifinále, nebyl nikdo jiný než ostravský extraligový konkurent FBC Remedicum Ostrava. Juniorky v zápase proti vysokému favoritovi ověnčenému zkušenostmi z nejvyšší české soutěže nejen, že nesložily zbraně, ale naopak šly od začátku zdravě vítězství naproti a i přesto, že soupeř v poli většinu zápasu dominoval, tak i Vítkovice si připsaly několik slibných šancích a nakonec ukázaly lepší produktivitu v jejich využívání než soupeř. Další výborný výkon na turnaji si připsala brankářka Anička Meichsnerová, která trpělivě více než polovinu utkání odolávala útočným nájezdům soupeřek. Přesto se však FBC dostalo v druhé půli do vedení, avšak následující minuta patřila Vítkovicím. Slepenými góly Petry Mandátové a Terezy Sikorové se Vítkovice dostaly do vedení, které už do konce udržely. Pro juniorky to znamenalo postup mezi osm nejlepších a další cenný turnajový sklap, po slovenském extraligovém týmu dokázaly vyřadit i zástupce české extraligy.

      Na čtvrtfinále se juniorky poprvé stěhovaly z Braníku na halu Zelený Pruh. Soupeřem jim byla záloha Herbadentu SJM posílená např. o českou reprezentantku Kateřinu Moťkovou, nebo exvítkovickou Martinu Dostalíkovou. Vítkovické juniorky byly soupeřkám velmi zdatným protivníkem a utkání nabídlo pohledný a vyrovnaný florbal. Vítězství v poměru 2:1 si však nakonec připsaly hráčky Herbadentu. Závěrečnou branku vítkovických juniorek na turnaji vstřelila Jana Zamastilová.

       Tým vítkovických juniorek vedený kapitánkou Dominikou Koštělovou a na lavičce Jaromírem Veselý si tak při své premiérové účasti na Czech Openu připsal hned postup mezi osmičku nejlepších v kategorii žen a svými výsledky způsobil nejedno překvapení. Na týmu bylo vidět, že zúročil poctivou práci v letní přípravě a přestože hrával zápasy proti týmům dospělých, jak po fyzické, tak herní stránce se proti nim neztratil a dosažené výsledky jsou jistě velkou inspirací pro další budoucí práci.

Výsledky 1.SC WOOW Vítkovice junior:
- Sokol Proxisky Pardubice 1:0
- Heidi´s Eleven 3:1
- FBC REAST Jablonné n. Orl. 4:2
- ŠK Pruské 98 1:0
- FBC Remedicum Ostrava 2:1
- Herbadent SJM Praha B 1:2

Tým 1. SC WOOW Vítkovice junior: Anna Meichsnerová – Dominika Koštělová, Tereza Voláková, Lucie Miksová, Kateřina Nováčková – Klára Kociánová, Tereza Sikorová, Jana Zamastilová, Kristýna Gazurová, Magdaléna Janková, Zuzana Junkerová, Petra Mandátová, Romana Haunerová, Karolína Popelářová