Vítkovice znají své soupeře

30. srpna 2010, CD

Skupinu B letošního Poháru mistrů doplnila švédská Storvreta a estonský Augur. Vítkovice tak mají opět velice atraktivní skupinu.

 

 

Vítkovice to na Poháru mistrů letos opět nebudou mít lehké. Do skupiny B jim totiž ke švýcarskému mistrou Wileru Ersigen přibyl mistr Švédska Storvreta IBK. A poté i estonský outsider SK Augur. Ve skupině A budou mít pro postup do semifinále o poznání jednodušší pozici florbalisté finských Helsinek, kterým se postaví RTU/Inspecta (Lotyšsko), Team Aarhus Floorball (Dánsko) a Tunet IBK (Norsko).

      K postupu do semifinále tak Vítkovice budou muset kromě téměř povinného vítězství nad Augurem porazit švýcarského nebo švédského mistra. I přes tuto těžkou pozici je však kapitán Vítkovic Petr Kološ se soupeři ve skupině spokojený. „Čím více zápasů proti nejlepším týmům světa, tím to bude pro nás lepší. Osobně jsme hodně rád, že takovou skupinu máme.“

      Storvreta přitom do hlavního turnaje Poháru mistrů nemusel vůbec postoupit. V kvalifikaci, kterou musela hrát kvůli loňskému švédskému bojkotu celé soutěže, se střetla s Tigers Langnau (Švýcarsko) a Tapanillanem Erä, pro Vítkovice již starým známým týmem. Při shodnných porážkách Langnau 3:7 a závěrečné remíze Storvrety a Erä musel rozhodovat los. I když by soudný člověk očekával spíše prodloužení závěrečného zápasu kvalifikace a případné nájezdy, směrnice IFF hovoří v takovém případě o losu. Opravdu do slova a do písmene šťastnější v něm byla Storvreta.

      Turnaj proběhne 5. - 9.října v estonské Valmeiri. Vítkovice budou Českou republiku zastupovat podruhé za sebou. Letoš ovšem z pozice vicemistra. Tatran Střešovice se účasti na turnaji vzdal.