Vítkovické ženy vstoupily do sezóny vysokou výhrou

20. září 2010, CD

Úvodní extraligové utkání nového ročníku odehrály vítkovické ženy proti pražskému týmu Elite tuto neděli. Soupeř to papírově na úvod nebyl nikterak příjemný, jelikož v extraligové bilanci svítila v kolonce výher v základní hrací době nad tímto soupeřem u Vítkovic v dosavadní historii vzájemných klání nula. Hostující hráčky však přijely oslabeny o svou elitní střelkyni Rullovou. Vítkovice pak měly k dispozici kádr kompletní, rekonvalescentky Kuzmíková s Ferenčíkovou však ještě začaly utkání mezi náhradnicemi a až v průběhu zápasu se na všechny dostala řada.

 

      Úvod zápasu se Vítkovicím povedl jako z říše snů, už v druhém střídání rozebrala trojice Eva a Hana Sládečkových společně s Lucií Šrotovou obranu soupeřek na kousíčky a posledně jmenovaná střílela do prázdné brány. Za další dvě minuty prostrčila Enenkelová na Pastuškovou, jejíž průdký bekhend před branku usměrnila za záda soupeřovy brankářky Monika Léblová. Hned při dalším střídání této formace se skóre pohnulo znovu. Vašíčková krásnou přihrávkou středem hřiště našla nehlídanou Léblovou, která střelou z první nedala hostující gólmance žádnou šanci. A i následné střídání této formace skončilo gólem. Středem do střelecké pozice se protáhla Veronika Enenkelová a střelou s přispění teče bránící hráčky přidala svůj první extraligový zásah. A to ještě nebyl z vítkovické strany snovému úvodu konec, za dalších třináct vteřin střelou z úhlu na bližší tyč doslova propasírovala míček do branky Sylva Gaidová. V čase 9:40 tak vedly Vítkovice o pověstného búra a hosté si vzali oddechový čas. Ani ten jim příliš nepomohl i nadále byly Vítkovice aktivní a vynutily si přesilovou hru. Ta ale byla paradoxně tím, co zklidnilo vývoj zápasu. Přesilová hra se domácím hráčkám nepovedla a tempo jejich výkonu i přesnost a kvalita se začaly pomalu vytrácet. Výsledkem byl úbytek šancí a v závěru třetiny pak i nepřesnosti v obraně, ze kterých v poslední minutě vytěžila první branku hostí Poláková.

      Druhá třetina začala z vítkovické strany ležérně a výsledkem bylo snížení hostujících hráček po chybě obrany při standartní situaci Lisovou. Na hokejky vítkovických hráček se poté vkradla nervozita a několikrát je musela podržet brankářka Lenka Kubíčková. I útočná činnost se stala značně nepřesnou a když už se povedlo vytvořit si gólovou šanci, tak tu stoprocentní přestřelila Šrotová. Uklidnění na vítkovické hokejky tak přinesla až nová kapitánka Tamara Hašová, která se ve 33. minutě prosadila svým typickým zarputilým způsobem ve skrumáži. Ve zbytku třetiny pak následovalo několik pološancí na obou stranách, které s výjimkou břevna nastřeleného z dálky Pastuškovou k ničemu výraznějšímu nevedly.

      Třetí třetina začala posledním vzedmutím sil soupeřek, které se aktivitou pokusily o zdramatizování zápasu, to jim však vítkovická obrana v čele s Kubíčkovou nedovolila a sama naopak vyrážela do šancí. Tváří v tvář gólmance neuspěla Hana Sládečková, velkou šanci neproměnila Macurová. Dalšího gólu se tak diváci dočkali až v 50. minutě. Ferenčíková krásně uvolnila do samostatného nájezdu Hanu Sládečkovou, tu sice hostující gólmanka vychytala, vyražený míček však dobíhala Eva Sládečková, ani ona nebyla v zakončení úspěšná, ale míček se odrazil opět na vítkovické hokejky a tentokrát už Hana Sládečková nezaváhala. Závěrečný gól pak vstřelila po aktivitě Léblové v napadání a hrubce soupeře snadno, ale důrazně Míša Kuzmíková a stanovila tak konečný účet na 8:2, na kterém nic nezměnila velká šance Macurové po krásné kombinaci a ani poslední minuta hry, kterou strávily Vítkovice v oslabení.

      Do nového soutěžního ročníku tak vstoupily Vítkovice vysokou a zaslouženou výhrou. V následujícím kole zajíždí za čtrnáct dní na půdu Olomouce resp. Židenic.

1.SC WOOW Vítkovice – Elite Praha 8:2 (5:1, 1:1, 2:0)
branky: Šrotová (H.Sládečková), Léblová (Pastušková), Léblová (Vašíčková), Enenkelová (Pastušková), Gaidová (Novakovská), Hašová (Macurová), H.Sládečková (E.Sládečková), Kuzmíková – Poláková, Lisová (Kleinová)

sestava Vítkovic: Kubíčková – Vobořilová, Novakovská, Niemcová, Skalíková, H. Hendrychová, Vašíčková – Macurová, Hašová, Gaidová – E. Sládečková, H. Sládečková, Šrotová – Pastušková, Léblová, Enenkelová – Kovalská, Ferenčíková, Kuzmíková