Junioři zničili Brno 8:2

21. ledna 2006, CD

Souboj reprezentačních trenérů juniorů vyhrál Mrázek nad Škubalem

   Junioři Vítkovic nastoupili k odvetě proti hostujícímu Brnu ve více než plné polní. V sestavě nechyběla kompletní první pětka mužů a kromě nemocného Vladaře postavil trenér Mrázek proti svému reprezentačnímu kolegovi Škubalovi to nejlepší co mohl.

   Podle toho se také hra odvíjela a Vítkovice měly od prvních minut jasně navrch. Brno jen občas hrozilo z brejků, jinak se hra odehrávala především v obranném pásmu Brna. První branku vsítil Tomašík, ještě do první sirény zvýšil po nejistém zákroku brankáře Brna Lukáš Hrubý. V přesilovce Vítkovic se hostující brankář také potil, ale tentokrát svou svatyni uhájil. Jeho protějšek Schulmeister v brance Vítkovic naproti tomu moc práce neměl.

   Na začátku druhé třetiny byl vyloučen Komínek, ale Brno se v přesilovce neprosadilo, naopak ihned poté, co se Komínek vrátil do hry, sebral váhajícím obráncům míček a tvrdou střelou zvýšil na 3:0. Pak se prosadil po Sladkého přihrávce Hanic a rovněž do prázdné branky po kombinaci celého útoku skóroval Dohnal.

   V 3.třetině se konečně prosadilo i Brno. Slabší chvilku si vybral Schulmeister a mezi jeho nohy se trefil bekhendem Fabián. Rozhodčí pak nabídli Brnu další přesilovku... V té zahrozil jen povedenou individuální akcí Furdan, ale mířil vedle. V 47.minutě tečoval před Schulmeisterem střelu z dálky opět Fabián a opět uspěl- 2:5. Rozhodčí pokračovali ve vylučování Vítkovických hráčů a ve 48.minutě byl vyloučen za hrubost Sladký. V oslabení byl blízko branky Hrubý, ale neuspěl. Další přísné vyloučení přišlo v minutě 51., kdy byl za nesportovní chování vyloučen právě Hrubý, ale ani tuto přesilovku hosté nevyužili. Ve hře 5 proti 5 byli hosté daleko nebezpečnější než při vlastní přesilovce, ale  Schulmeister předvedl několik jistých zákroků. V 56.minutě se štěstím prosadil Hanic a rozhodl tak definitivně zápas a po něm se ještě prosadil po souhře zpoza branky Smetana. Konečnou podobu výsledku dal v 58.minutě Tomašík. Vítkovice-Brno 8:2.

 

„Určitě to nebyl tak lehký zápas, jak napovídá výsledek. Brno hrálo jen na 2 lajny, nás bylo víc, ke konci jim trošku docházely síly. Projevila se zkušenost hráčů, kteří už pravidelně hrají mužskou extraligu, jako např. Sladkého nebo Bruse.“ zhodnotil zápas obránce Jan Jelínek a dodal: „S výsledkem jsem spokojený, ale náš výkon hlavně na začátku 3.třetiny nebyl stoprocentní.“


   Vítkovickým juniorům tak odveta za porážku 7:3 z předchozího střetnutí s Brnem vyšla na výbornou.

 

 

Foto: Roman Sladký