Vítkovice udolaly Pardubice 3:1

22. ledna 2006, CD

Ve fyzicky nesmírně náročném zápase nakonec slavil vítězství florbal nad urputností.

   Vítkovice plánovaly odevetu za překvapivou porážku z úvodního kola a nakonec se jim podařilo velmi neflorbalové Pardubice přehrát.

   Hned od první minuty začaly Vítkovice ostřelovat pardubického brankáře. Vaněk s Hrubým ještě neuspěli, ale ve 3.minutě se již radoval Tomašík. Po výjezdu z rohu hřiště zamířil přesně. Z dalšího tlaku Vítkovic vyšlehla jako blesk střela hostujícího Musila, který v 6.minutě překvapil poprvé a naposledy domácího brankáře Urbana. Na konci první třetiny byli vyloučeni Vaněk a Sladký, tak se Pardubice alespoň vymanily z tlaku.

   V úvodu druhé třetiny rozpoutaly Vítkovice před Paukrtem doslova peklo, Pardubice jen občas hrozily z brejku a střel z bekhendu. Ale žádná střela v brance neskončila. Z nesnesitelného tlaku se rodily Pardubické fauly, ale Vítkovice přesilovky nevyužily. Až v 36.minutě při hře 5 na 5 se po střele Reného Švancera prosadil bekhendovou dorážkou Sladký. V této fázi utkání Vítkovice přišly o zraněného Tomašíka, který si velice bolestivě vykloubil palec.

   I do třetí třetiny měly nástup lepší Vítkovice, ale Paukrt byl nepřekonatelný. Již třetí vyloučení v utkání potrestal po Lehtinenově nabití Sladký a uklidnil tak všechny Vítkovické fanoušky. Ve třetí třetině nastřelily Vítkovice celkem 4 tyčky (Lehtinen, Vaněk, Sladký 2). Počítáme-li ještě Brusovu z úvodu utkání, tak na Pardubickou braku zazvonily celkem 5x. V poslední minutě se zoufalé Pardubice odhodlaly ušetřit síly i za cenu taktického střídání brankáře, ale branku ani v power-play nadali.

   Utkání zhodnotil Pavel Brus takto: "Pardubice hrály přesně to, co jsme od nich čekali. Z naší starny byly pokyny jasné a v podstatě celý zápas se nám je dařilo plnit. Od začátku to bylo rychlé a fyzicky náročné utkání. Škoda jen, že nás celkem trápí potence. Máme mnoho příležitostí ke vstřelení gólu, ale naší chladnokrevní střelci si s nima neví rady."

   A přidal ještě krátké zhodnocení svých spoluhráčů:
"Slaďochovi tam spadly nějaké "pucky" a Ture se asi před zápasem nadopoval. Nejhorší však je, že jsem ztratili skvělého útočníka-Milana Tomašíka, který si přetrhnul vazy na palci u ruky a do konce sezóny je "mimo hru"."

Fotografie ze zápasu se objeví v blízké budoucnosti.