Krásné utkání pro Vítkovice

03. listopadu 2010, CD

Vítkovice udolaly v pohledném utkání Chodov 7:4. Oba brankáři zachytali výborně, stejně tak se ale činili střelci obou týmů. Po dvou třetinách byl stav 3:3, rozhodl nástup do třetí třetiny.


Vítkovice nastoupily poprvé v sezoně jen se dvěmi pětkami. Bez zraněného Mojžíška, bez Juhaňáka, Heczka, Barabáše i Pavla Jankulára.
      Diváci na své oblíbence nezanevřeli a v hojném počtu je hlasitě povzbuzovali celý zápas. Připravili hráčům opravdu vynikající atmosféru.

      Po úvodním oťukávání zaplesalo srdíčko florbalového fanouška, především pak toho vítkovického, nad akcí Tomašík a Tokošem, po které doklepával Milan Tomašík do prázdné branky. Martin Tokoš se na chvíli převtělil ze střelce na příkladného nahrávače. V desáté minutě promáchl jeho přihrávku před prázdnou brankou Radim Polášek, ovšem za další minutu již tato spolupráce vyšla! Tokoš uvolnil svého nového spoluhráče z prvního útoku vtipnou zadovkou mezi nohami. Pak se vzbudil i Chodov a pořádně si zachytal i Roman Ciompa.

      Do druhé třetiny vstoupili aktivněji Vítkovičtí, ale po dlouhém obléhání Binderovy branky nakonec přišel brejk, po kterém Pražák střelou z levého mantinelu snížil. Chodov mohl vyrovnat v přesilovce, kterou jim nabídl zbytečným dohráním souboje v rohu hřiště Tokoš, ale domácí oslabení poctivě odbránili. Za několik vteřin po vypršení Tokošova trestu si vybral slabší chvilku Hubálek, ale jeho hororovou rozehrávku a následnou superšanci Podhráského hasil skvěle Ciompa. V polovině utkání utkání zahrávaly Vítkovice na středovém kruhu volná úder, z něhož Patrik Suchánek tvrdou ranou vytěžil třetí gól. V následujících pěti minutách Vítkovice svého soupeře doslova drtily, ale Binder se překonával. Vychytal několik pěkných střel Víta Hrubého, šanci Lukáše Hrubého i samostatný únik Tokoše. Zahřmělo však na druhé straně. A hned dvakrát. Ve 37.minutě se probil po křídle Šochman a jeho přihrávku možná ještě tečoval na hranici brankoviště Majer, nicméně míček skončil za Ciompou a střelcem branky byl označen Šochman. Chodov se vrhl do útočení a půl minutu před koncem druhé třetiny vyrovnal. Standartní situaci sehráli dobře Šochman s Jendrišákem, který tahem prostřelil zeď i Ciompu.

      V první minutě poslední části hry předvedl svůj přehled mladý Hubálek. Naznačil střelu, místo ní však našel křížnou přihrávkou zcela volného Karla Ťopka, který se nemýlil! Šanci zvýšit náskok nabídl domácím hloupě Adam Štegl, který byl za řeči vyloučen na 2+10 minut za nesportovní chování. A toho využil v přesilovce Jan Jelínek, kterému nabíjel Tomašík. Chodovský trenér Procházka si vzal oddechový čas a burcoval svůj tým k větší aktivitě. Ta přišla a výsledkem baly šance i dvouminutový faul Tomašíka. V přesilovce se ze vzduchu z první položil do Jendrišákovy přihrávky Pražák a snížil na rozdíl branky. A hosté se tlačili do vyrovnání. Několik šancí spálil Zozulák, aktivní Pražák ostřeloval Ciompovu branku ze všech pozic. V 54.minutě putoval podruhé v zápase za katr Tokoš a Chodov hrál další přesilovku. Možná klíčový moměnt utkání ale zvládly lépe Vítkovice. Tři minuty před koncem promáchl před prázdnou brankou Pražákovu přihrávku Šochman. Půl minuty na to zachytil míček Ciompa a viděl zapomenutého Lukáše Hrubého za zády hostující obrany. Jeho výhoz zastavili beci Chodova na hranici hry vysokou hokejkou, v akci však pokračoval Vít Hrubý. Neukvapil se a míček doručil Lukášovi před prázdnou branku. 6:4! Chodov ještě zkusil hru bez brankáře, ale do prázdné branky pečetil výsledek Martin Tokoš. Ten si pak připsal "hattrick" na trestné lavici svým třetím vyloučením v utkání čtyři vteřiny před závěrem.

On-line : http://online.cfbu.cz/online-28280.htm
Video On-line : http://online-prenosy.tvcom.tv/video/7057-1-sc-woow-vitkovice-vs-tj-jm-chodov-florbal-muzi-fortuna-extraliga.htm