Vítkovice porazily Pepino v městském derby 4:2

31. ledna 2006, slowak

Navlas stejným výsledkem jako v poháru ČFbU se Vítkovice posunuly po špatném začátku sezony již na třetí pozici Fortuna Extraligy.



   V pondělí 30.1.2006 vkročily na palubovku ISŠ Dopravní v tradičním ostravském derby celky 1.SC SSK Vítkovice a FBC SGB Pepino Ostrava. Očekával se napjatý a vyrovnaný duel, domácí chtěli prodloužit vítěznou sérii proti rivalovi v letošní sezoně. V semifinále poháru ČFbU vyhráliy Vítkovice 4:2,v pátém kole Fortuna Extraligy 8:3.

   Duel začal rychlým vedením domácích, už první střela skončila golem. Zpoza branky přihrál Vaněk nepokrytému Ťopkovi, který se trefil k bližší tyčce. V paté minutě byl vyloučen hostující Chrápek za nedovolené bránění, přesilovka se ovšem domácím nepovedla. V dalším průběhu třetiny jsme viděli spíše boj než přehršel šancí a ukázku technického florbalu. Světlou výjimkou byl individuální průnik Skácela přes tři hráče, jeho přihrávka před prázdnou branku zaváněla golem, mladý Urban vleže vyrazil. Na konci třetiny byl vyloučen střelec první golu Ťopek, hosté si vypracovali do konce první části utkání ještě jednu slibnou šanci. Do šaten se šlo za stavu 1:0.

   Po přestávce pokračovala přesilovka Pepina, hosté si vypracovali několik střel, Urban byl pozorný. O dvě minuty později z nenadání uhodilo na druhé straně, Lehtinen zůstal nepokrytý před Macečkem a nečinilo mu zvláštní potíže jej nadvakrát překonat. Téměř vzápětí byl vyloučen reprezentant Sladký (s verdiktem rozhodčích hlasitě nesouhlasil), hosté opět zavřeli Vítkovice na své půlce. Žádna ze střel nebyla golová. Sladký po svém návratu z trestné lavice přichystal Hanicovi přesnou nahrávkou pozici ke skorování, Vítkovice vedly v 26. minutě už 3:0. Tento stav skore přinutil hráče Pepina zapnout na vyšší obrátky, což přineslo snížení na 3:1. V druhé části byli střelecky aktivnější hosté, vyslali celkem 12 střel oproti sedmi Vítkovickým.

   V třetí třetině se nadále pokračovalo ve vysokém tempu, k vidění bylo mnoho šancí na obou stranách. Ujala se až dělovka Trunkáta v 49. minutě. Kontaktní gol zneklidnil do té doby poměrně klidně hrající domácí, k emocím přispělo i několik tvrdých zákroků. Pojistku Vítkovicím přinesla až souhra Vladaře (do zápasu zasáhl až v poslední části hrací doby) se Sladkým, která definitivně zlomila odpor Pepina. Koňařík ještě z podobné pozice trefil břevno Urbanovy svatyně, ale to již bylo ze strany hostů vše. Domácí udrželi vedení a mohli se radovat z cenného vítězství i postupu na třetí místo Fortuna Extraligy, za vedoucí dvojici Tatran Střešovice - Sokol Mladá Boleslav.

   Utkání sledovalo nadprůměrných 180 diváků, ovšem atmosféra by mohla být na domácích zápasech daleko bouřlivější. Slyšet bylo místy jen omladinu obou celků.