Juniorky i přes prohru stále ve vedení

09. prosince 2010, Redakce

Vítkovické juniorky mají za sebou další dvojkolo hrané v Olomouci. V zápasech se musely vyrovnat s absencí několika hráček a povedlo se jim to nakonec napůl.

 

1.SC WOOW Vítkovice – 1.AC Uherský Brod 3:0 (1:0, 2:0, 0:0)

      V prvním utkání čekal vítkovické juniorky boj s druhým týmem tabulky. Souboj o čelo dokázaly od první do poslední chvíle hráčky Vítkovic kontrolovat. Od začátku byly aktivnější, soupeře dostávaly pod tlak a vytvářely si šance. Vedení pro Vítkovice zařídila pěknou střelou Klára Kociánová. Tatáž hráčka přidala ve druhé části po důrazu i druhý gól zápasu. Třetí zásah do sítě soupeře zaznamenala ze standartní situace rychlou střelou Tereza Sikorová. Třetí třetina již žádnou další branku nepřinesla. Nejblíže k ní byla Hana Hendrychová, neproměnila však trestné střílení. Nadšeně a dobře hrající juniorky bez problémů odolaly snahám soupeře o zdramatizování utkání, vše navíc v bráně jistila výborně chytající Hanka Ranochová a připsala si další čisté konto. Utkání tak po výborném výkonu všech hráček skončilo zaslouženým vítězstvím 3:0.



1.SC WOOW Vítkovice – FBS Olomouc 2:3 (1:0, 1:2, 0:1)

      Druhé utkání bylo ze strany Vítkovic velmi nepovedené. Bojovnost a herní dovednosti z prvního zápasu jakoby hráčky nechaly v šatně a zápas se tak stal spíše bojem. Přesto se díky dalekonosné střele Edity Hendrychové dostaly Vítkovice do vedení a v bráně chytající Barbora Gojová dokázala během první části udržet čisté konto. Druhá třetina však byla ve znamení obratu Olomouce dvěma góly. Remízový stav po druhé části zachránila půl minuty před koncem premiérovou brankou v juniorském dresu dorostenka Michelle Mazancová. Stav 2:2 však vydržel v podstatě jen po dobu přestávky. Hned po návratu na hřiště skórovala znovu Olomouc a vedení 3:2 už se jí povedlo až do konce zápasu udržet. Vítkovické juniorky už v sobě nedokázaly nalézt dostatek sil k dalšímu srovnání a odešly tak překvapivě poraženy.


     Po výborném zápase a zápase nepovedeném tak juniorky získaly tři body. Jelikož však i soupeřky bojující o čelo tabulky v posledním dvojkole zaváhaly, ukončí tak vítkovické juniorky rok 2010 ve vedení své soutěže a to je jistě velmi dobrý počin.


sestava Vítkovic v zápasech: Ranochová, Gojová – E.Hendrychová, H.Hendrychová, Nováčková, Voláková, Sikorová – Mazancová, Haunerová, Gazurová, Kociánová, Miksová, J.Hlaváčová, I.Hlaváčová