Ženy uzavřou letošní rok v derby

11. prosince 2010, Redakce

Vítkovické ženy čeká poslední zápas roku 2010. V pondělí přivítají na domácí půdě v derby zápase ostravské FBC.

 

Zápasem s městským rivalem uzavírají vítkovické ženy pro ně úspěšný rok 2010. Během něj získaly dvě bronzové medaile, extraligovou a z letního turnaje Czech Openu. Třetí pozice jim patří i v průběžné extraligové tabulce. Ostravské derby bude mít letos své odvetné dějství. Na půdě FBC dokázaly Vítkovice zvítězit 6:3, když zápas se povedl zejména Andy Pastuškové, která v něm nastřádala čtyři kanadské body.

      Celkově půjde o devátý vzájemný extraligový zápas těchto soupeřů. Bilance dosavadních utkání vyznívá pro Vítkovice, kdy získaly pět výher, jednu výhru v prodloužení a naopak dvakrát se radovaly soupeřky. Celkové skóre vzájemných extraligových zápasů je pak 43 : 26 pro Vítkovice. Nutno však k vzájemné bilanci podotknout, že výkonnost a kvalita soupeřek šla v posledních letech výrazně nahoru. 

      Derby jak se říká nikdy nemá favorita, přesto budou chtít vítkovické ženy potvrdit dosavadní tabulkové umístění. Komplikovat situaci jim ale zřejmě budou zdravotní problémy. Kromě dlouhodobě absentující Hany Sládečkové má zdravotní problémy několik dalších hráček a není jisté, zda do zápasu zasáhnou. Podle slov trenéra Veleckého nebude k dispozici Enenkelová a otazníky visí nad startem Macurové, Hašové a Šrotové, které v poslední době pro zdravotní problémy netrénovaly. Šanci představit se tak například poprvé v extralize dostane Petra Mandátová, která tým posílila z Třebíče a dobrým výkonem zaujala v semifinálovém zápase Poháru ČFBU v Praze.

Utkání začíná v pondělí od 19:15 ve SportCentru Dubina.