Vítězné derby uzavřelo letošní extraligu žen!

14. prosince 2010

Hráčky 1.SC WOOW Vítkovice se rozloučily s letošním pro ně velmi úspěšným rokem 2010 přestřelkou a výhrou 9:7 v prestižním městském derby proti FBC Remedicum.

 

Kdo od derby očekával jeho obvyklou vyhecovanou úroveň, množství osobních soubojů a lítý boj o každou polovinu hřiště, musel být zklamán, potěšen naopak určitě byl fanoušek preferující vstřelené góly. Obě gólmanky dostaly k blížícím se Vánocům pěkně naloženo.

      Vítkovice začaly aktivněji, slibné šance v úvodu neproměnily Ferenčíková s Macurovou a tak udeřilo na druhé straně. Šrotová ztratila na půlce míček a z úniku z první vážnější střely skórovala Polzerová. Vyrovnání zařídila v letošní sezoně střelecky velmi potentní Sylva Gaidová, když zužitkovala přihrávku Kuzmíkové. Hned za minutu ale tečovala Žůrková nahození a bylo to 1:2. Za další minutu se ovšem znovu nemýlila Sylva Gaidová a bylo to 2:2. Ve dvanácté minutě mohla Gaidová dovršit hat-trick, v zakončení však byla faulována a bylo nařízeno trestné střílení. S tím si poradila umístěnou střelou k tyči Zuzana Macurová a Vítkovice vedly. Né však na dlouho, znovu vyrobily Vítkovice kiks v rozehrávce a Žůrková srovnala. Úvodní třetina tak skončila výsledkem 3:3.

      Ve druhé třetině se střelecké dostihy uklidnily. Hra však byla i nadále dost nepřesná s množstvím nevynucených chyb. Důraz dokázala předvést za celou třetinu jen útočná trojka Vítkovic ve složení Sládečková-Mandátová-Léblová a byla za to odměněna dvěma brankami. Nejprve poslala Vítkovice do vedení důrazem na brankovišti Monika Léblová, pak svou v extralize premiérovou brankou skórovala Petra Mandátová. Jelikož Vítkovice alespoň druhou třetinu odehrály v defenzivě bez fatálních chyb, odcházely do kabin s vedením 5:3.

      To ovšem již neplatilo ve třetině třetí. Už po 21 vteřinách namazala Novakovská a Metzová snížila na 5:4. Vítkovice ale bleskově odpověděly, už za dalších 45 vteřin vrátila dvoubrankové vedení Vítkovicím střelou z dálky Anna Niemcová a odčinila tak zaváhání před druhým gólem. A za dalších 54 vteřin utekly Vítkovice do zřejmě rozhodujícího úniku, to když se individuálně protlačila do úspěšného zakončení Eva Sládečková. V šesté minutě vyrobily fatální chybu pro změnu hosté a Tamara Hašová přidala pohodlně osmý gól. Nicméně soupeř se ani poté nevzdal a za další dvě minuty pro změnu po další žákovské hrubce obrany snižovala znovu Žůrková. V 50. minutě pak po dalším zmatku v obraně snížila na 8:6 ex-vítkovická Schaffnerová. Klid na vítkovické hokejky však za necelé dvě minuty vrátila svou premiérovou extraligovou brankou Jana Zamastilová, když využila důrazu Ferenčíkové. Čtyři minuty před koncem využily hosté přesilovku a snížily na 9:7. Závěrečné drama už se však nekonalo. Hosté sice vyzkoušeli hru bez brankáře, ale vlastními nepřesnostmi se o další šanci změnit skóre sami připravili.

      Trenér Vítkovic Velecký utkání stručně zhodnotil: „Tolik chyb a zbytečných ztrát míčku jako v dnešním utkání jsme nevyrobili snad za celý dosavadní průběh sezony. Na druhou stranu je dobré, že máme sílu i nepovedený zápas bez nějakých velkých nervů dovést do vítězného konce. Jsme rádi, za tříbodovou tečku za pro ženy určitě úspěšným rokem 2010. Poslední zápas však bude jistě námětem pro mnoho novoročních předsevzetí .“

1.SC WOOW Vítkovice – FBC Remedicum Ostrava 9:7 (3:3, 2:0, 4:4)

branky a nahrávky: Gaidová (Kuzmíková), Gaidová (Hašová), Macurová t.s., Léblová (Mandátová), Mandátová (E.Sládečková), Niemcová (Kuzmíková), E.Sládečková (Léblová), Hašová, J.Zamastilová (Ferenčíková) – Polzerová, Žůrková (Wirthová), Žůrková (Wirthová), R.Metzová, Žůrková (Polzerová), Schaffnerová, Vavrečková (Žůrková)

sestava Vítkovic: Kubíčková – Skalíková, Vašíčková(40.Novakovská), Niemcová, Kuzmíková, Vobořilová, Kovalská – Ferenčíková, Macurová, Pastušková – E.Sládečková, Mandátová, Léblová – Šrotová (40. J.Zamastilová), Gaidová, Hašová